Samice tlamovce s vajicky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

E.murinus

28.3.2016 21:42
E.murinus

XXX.XXX.135.135

Dobrý den, mám dotaz na zkušeného chovatele tlamovců. Mam problém že samice tlamovce mi po 4 dnech vyplivla vejce ven z tlamy... Po te je opet posbírala, další den byla umístěna v tzv porodnici kde je opet vyplivla ale tentokrát je zřejme "posbirala" s chutí k jídlu... od toho dne neměla v puse nic... Po cca 2 měsících stejný problém. Zase má tlamu plnou jiker... Můj dotaz zni 1) co mám dělat...2) Pokud samice vyplivne jikry a ja ji dam pryc... male nevzejdou sama v porodnici bez samice ktera by jikry nosila v tlamě? ?

Děkuji za odpověď všem

E.murinus

28.3.2016 22:05
E.murinus

XXX.XXX.50.117

29.3.2016 09:49
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Samice musím mít pro nošení klid, možná je moc stresovaná a proto je vyplivla. Druhá možnost je, že jikry se nevyvíjejí a samice je proto zlikvidovala.
Nejlepší se přirozený odchov jiker v tlamě samice co nejdéle to jde, při 25 °C vodě to je asi 17 - 22 dnů. Pak lze samici vyklepat do odchovné nádržky, a vrátit ji zpátky do společné nádrže. Pokud by vám samice vyplivla jikry v nějakém stupni vývoje, tak se to dá dochovat například na dvojitém sítku, ponořeném do akva, aby tam proudila voda a zároveň se na to nedostaly jiné ryby.
T. V.

E.murinus

29.3.2016 22:06
E.murinus

XXX.XXX.135.135

Děkuji za odpověď, samici jsem zatím oddelil od ostatních ryb aby mela větší klid a soukromí a zatím drží plnou pusu ;) Budu čekat jak se to bude vyvíjet dál..

29.3.2016 23:28
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Nevím kolik máte těch ryb v akvárku, ale při odlovení samice je pak velké riziko při vracení zpátky do společného akva. Většinou ostatní ryby tu novou samici nepřijmou a mohou ji ubít.
To hrozí třeba už po odlovení na jeden den.
Takže, jestli tu samici necháte bokem a donosí vám mladé, tak před návratem do společné nádrže přeskládejte kameny. Případně napište, kolik tam máte ryb a jaké druhy.

E.murinus

3.4.2016 21:42
E.murinus

XXX.XXX.38.240

Další huba plna vajec tak jsem zvědav

Přidejte reakci

Přidat smajlík