Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nanny

7.4.2016 09:14
Nanny

XXX.XXX.199.180

Chtěla bych poradit, jestli můžu dát nějaké ryby do akvária 30 l. Akvárium je zaběhlé již skoro tři roky, osázené a hezky zarostlé, samozřejmě mám filtr, pravidelně odkaluji, teplota mezi 22 až 24 stupňů, na dně bydlí pár zakrslých ráčků. Myslíte, že by tam mohly být ještě nějaké rybky? Byla jsem v akvaristikách, hledala na netu, ale pořád si nejsem jistá, nechci je mít za každou cenu, aby se tam trápily, tak bych byla vděčná za rady.

7.4.2016 09:29
linduš

XXX.XXX.79.4

Co třeba tetra ohnivá Hyphessobrycon amandae? nevím co by řekly ráčkům, ale jsou to drobné rybky, neměl by být problém.
nebo s ohledem na ráčky a dosažitelnost ryb v obchodě pár samečků živorodky endlerovi?
samičky jsou už poměrně velké a rychle by se to přemnožilo.

Nanny

7.4.2016 09:51
Nanny

XXX.XXX.199.180

Děkuji za odpověď, ty tetry vypadají moc hezky, myslím, že už jsem na ně při svém výběru koukala, ale většina rybek, co by přicházela v úvahu, má uvedené vyšší nároky na teplotu, než tu máme my, ráčci mají radši nižší teploty. Nemáte ještě nápad na nějaké rybky do studenější vody? Máme doma teplo, takže většinu roku je to kolem těch 24-25 stupňů, ale v zimě to bývá trochu míň, ale pod 20 to nikdy neklesne. Našla jsem akorát kardinálky, ale ty potřebují asi trochu větší akvárium?

7.4.2016 10:17
linduš

XXX.XXX.79.4

Kardinálky vietnamské můžou být i ve 30l, ale z mých zkušeností to jsou docela plavci a radši bych je tam nedávala. jsou to hodné a moc pěkné rybičky. jestli se pro ně rozhodnete, týrané nebudou
kardinálka čínská do třicítky nee.
když to nejde pod 20 stupňů, nemělo by to nějak významně vadit. něco jiného je odchov prcků...
dá se pořídit topítko a udržovat v chladných dnech 21-22. horší jsou prudší výkyvy
pozor na počty, hejnové rybky pořizovat opravdu ve větších počtech. ty ohnivky nebo vietnamky klidně 10x

Nanny

8.4.2016 16:47
Nanny

XXX.XXX.199.180

Tak asi zkusím ty tetry, jsou moc hezké. A s tím topítkem to je dobrý nápad, kdyby se chystaly nějaké velké zimy, ale myslím, že s nadcházejícím létem budou mít problém spíš ti raci, jestli zase budou taková vedra jako vloni.

8.4.2016 16:58
linduš

XXX.XXX.79.4

Jo, s tím problém opravdu je a ač jsme v kamenném baráku, loni už to prostě nešlo beze ztrát.
dá se na hladinu namířit větráček z počítače (něco vyrobit), nebo měnit vodu za studenější, nebo dávat zmrzlé pet lahve s vodou, ale většina řešení je krátkodobá a člověk taky chodí do práce.
celkem slušně to protrpěli kolegové právě s větráčkama

Nanny

8.4.2016 17:06
Nanny

XXX.XXX.199.180

Díky, snad to zvládneme. I když teda musím zaklepat, měli jsme v bytě kolem 30 stupňů, dávala jsem do akvárka studenou vodu, ale za léto neumřel ani jeden rak, takže možná jsou odolnější než se zdá. Akorát samice nosila vajíčka, ale nic se nevylíhlo.

Nanny

23.5.2016 15:54
Nanny

XXX.XXX.199.180

Před časem jsem se tady radila, jaké rybičky do menšího akvária. Tak jsem se jenom chtěla pochlubit, jak to nakonec dopadlo. smajlík Po dlouhém hledání a čtení jsem zvolila hejno razborek skvrnoocasých, mám jich tam 15 (a přijde mi, že by se jich tam vešlo i víc) a jsem z nich nadšená. Jsou to čilé rybky a krásně se na ně dívá.
Na dně mi zbyl už poslední ráček, takže potom si tam pořídím nejspíš nějaké krevetky, kolik je asi tak vhodný počet pro začátek?

23.5.2016 15:57
linduš

XXX.XXX.79.4

Klidně 10+. tři nemají ani cenu
ony se nepřemnoží. bude jich tolik, na kolik bude stačit akvárko.

23.5.2016 15:59
linduš

XXX.XXX.79.4

Dobrý výběr rybek

Přidejte reakci

Přidat smajlík