Zastavení tření kančíka zelenookého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2016 16:00
Janka12

XXX.XXX.116.253

Dobrý den,
mám zřejmě neobvyklý dotaz, ale už si nevím skutečně rady. Na doporučení, že se jedná o klidnou rybu jsem zakoupila pár mladých kančíků zelenookých k červenookým. Mám 120l akvárko. Bohužel se mi zelenoocí kančíci začali okamžitě třít a napadat ostatní obyvatele akvária, až dva ubili. V zoufalosti jsem je odlovila a nechala jim potěr sežrat, protože je zdatně hlídali a nevím, co bych s tolika rybami dělala. Na čas se kančíci zklidnili a byly to opravdu hodné ryby, než se začaly třít opětovně. Ač velmi nerada, znovu jsem tohle opakovala. Nyní je to po třetí co se třou a už si nevím skutečně rady jak tření zamezit. Zda je to tedy vůbec možné či je pouze řešení jedno, a to ryb se prostě zbavit a najít jim jiný domov, což není ovšem zrovna jednoduché.

9.4.2016 17:00
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Jakou máte v akváriu teplotu ?

9.4.2016 17:13
Janka12

XXX.XXX.116.253

24,5 °C.

9.4.2016 17:35
jirkaz

XXX.XXX.128.27

To zase není tolik. S jakými rybami je chováte ? Já je měl kdysi také a menších ryb si prakticky nevšímali ani ve tření.

9.4.2016 18:10
Janka12

XXX.XXX.116.253

S kančíky červenookými, kteří jsou větší než oni. Do těch se právě pouští a s jednou o hodně větší parmou žraločí. Ovšem té si vůbec nevšímají. Dříve mi ubili velkého skalára, který mi zbyl z dřívější osádky a samce svého druhu než se naparovali. Dokonce napadli i mou ruku. Pokud se netřou, tak jsou skutečně hodní a bezproblémoví, ale podle chování okamžitě poznám, že jsou nakladeny jikry. Dnes jsem jim je zavčas našla nalepené pod kamenem. Opět jsem je odstranila a současně ještě s dalšími kameny, aby je to nepodněcovalo hnízdo stavět, ale už ryjí ve dně a "budují" zase. Navíc akvárko nejde mít bez kamenů a kořenů. Už tak je hodně chudé.

9.4.2016 18:46
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Tak to je jasný, nemůžete mít ve 120 litrech tolik velkých cichlid. Zákonitě musí dojít k soubojům, zvlášť ve tření. Cichlidy jsou výborní rodiče a jikry i potěr si hlídají. U mně na ruku ve tření útočí i malé ramirezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík