Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2016 19:02
toooja

XXX.XXX.23.158

Hezky vecer.Chci se zeptat, odkud a jak se muze obejvit v akvarku planaria?Nasla jsem 3 cervy na skle, ve dne!Akvarko mam pul roku, vse je v poradku, jak jsem myslela.Dokonce, rak mexicky ted ceka miminka.Ale kde jsem chytla planarii, to tedy mi zahada.A nevim, zda muze ublizit rakum a krevetam.

25.5.2016 20:24
linduš

XXX.XXX.79.4

Ploštěnka většinou nejdřív útočí na prcky krevetek, takže jsou delší dobu bez přírůstků, potom se pustí do dospělých. u mě vždycky zamířila na ty dražší a vzácnější. až potom šla do obyčejných jako cherry.
jak je to s rakama netuším. myslím ale, že prcky určitě nepohrdne.
může tam být dlouho, může se zanést s krevetkou/rakem/rybou/na kytce/ze žrádla.
bohužel je to jedna z nejhorších "věcí", se kterou jsem se setkala. moc špatně se s ní bojuje, kor když má člověk v nádrži i šneky a nechce řešit stovky uhnívajících mrtvolek.

25.5.2016 21:24
linduš

XXX.XXX.79.4

E napsal(a):
Http://fishtankprojects.com/diy-aquarium-projects/diy-planaria-trap.html.

Jo, to je dobrý. dá se lehce vyrobit. ovšem ploštěnku to nevyhubí, jen sníží počet. a krevetky s ploštěnkou nemůžu pustit do akvárií jiných lidí. takže pro mě tohle není řešení

26.5.2016 07:58
toooja

XXX.XXX.23.158

Prave nevidela jsem zadne umirajici.Sneky mam, to jo.Budu to resit timto http://www.krevetkus.cz/eshop/prislusenstvi-pro-krevetkare/no-planaria.php pripravkem.Ach jo...

26.5.2016 17:58
linduš

XXX.XXX.79.4

A opravdu je to ploštěnka? není to jen nějaký neškodný "červík"?

26.5.2016 18:52
toooja

XXX.XXX.23.158

Vypada to stejne, jak plostenka.Nasla jsem 3, zamackla jsem je prstem a vytahla ven po sklu.V noci jsem zapla svetlo, zda jeste nejake uvidim, ale nic tam nebylo.A sneci-mnozi se krasne, vsude ikry.A nevim, zda to nejaky "omyl" a uz nic nebude, nebo mam prece lecit akvarko.

26.5.2016 19:18
linduš

XXX.XXX.79.4

Což šnekům jsem si nevšimla, že by ublížily.
jen aby šneci hromadně neuhynuly společně s ploštěnkou, to by byl dost dobrý průser.
zkus tam dát nejdřív tu pastičku. pak budeš mít jasno

26.5.2016 20:01
toooja

XXX.XXX.23.158

Ano, to se chystam dat.Uvidime...

Přidejte reakci

Přidat smajlík