Norin
XXX.XXX.168.114
Zdravím!
Myslíte, že tento filtr - Eheim Aquaball 60 (2401) - bude pro 25 litrové akvárko příliš silný? Z této řady mají i jeden slabší, ale u toho se mi zdá, že má malou plochu filtrační hmoty.
Děkuji.
Norin
napsal(a):
Zdravím!
Myslíte, že tento filtr - Eheim Aquaball 60 (2401) - bude pro 25 litrové akvárko příliš silný? Z této řady mají i jeden slabší, ale u toho se mi zdá, že má malou plochu filtrační hmoty.
Děkuji.
Dobrý den, já mám filtry Eheim Aquaball 130 a ty jsou dost silné, mají sice poměrně malou filtrační plochu, jako všechny z této řady, ale do akvária kolem 100 litrů kde není přerybněno jsou dostatečné. Ta 60 bude asi mít stejnou hlavu a do takové malé nádrže je to zbytečně moc. A hlavně tyto filtry jsou dost drahé. Já jsem je pořídil již jako druhý majitel za třetinovou cenu, takže to šlo.
Ale vrátil bych se k tomu akváriu, možná by bylo vhodné ještě napsat co v něm chcete chovat?
Je to totiž poměrně malé nádrž, zralá spíše na nějaký miniaturní filtr, případně i bublifuk (filtr na vzduchovací motorek).
Norin
XXX.XXX.168.114
No, momentálně tam držím tři mečovky, ancistruse a pancéřníčka zeleného. Ano vím, je to špatné složení na takové akvárium. V nejbližší době budu měnit osazenstvo za několik endlerek nebo jsem také přemýšlel o daniu pruhovaném. Tak co myslíte?
Norin
XXX.XXX.168.114
Jo a ještě tam mam raka zakrsleho mexického. Takže molitanový bublifuk není vhodný, raci to pak žerou...