Norin
XXX.XXX.168.114
Zdravím!
Včera jsem byl svědkem něčeho úžasného! Samička mecovky vrhla spoustu malých mláďátek a byla tak hodná, že mi tři nechala (zbytek samozřejmě skončil v jejím břiše). A mám otázku. Stačí když rozemelu na drobno vločky pro ryby a nabídnu to potěru, nebo musím kupovat speciální krmivo?
Děkuji.
Stačí rozemnout v suchých prstech. Dávejte jen maliličko, jsou jenom tři a skoro nic nesežerou. Pokud by byla nádrž dostatečně zarostlá (tak by jich matka sežrala daleko méně), ale hlavně v takové nádrži skoro mladé krmit nemusíte - ti tři prckové by si tam dostatek potravy nalezli sami - oďobáváním listů, kamenů a tak dále.
Méně je více a krmte trošičku opravdu.
Rostlinné speciální nekupujte, není to vůbec potřeba a mnohé živorodky to vůbec nepřijímají, raději by "chcíply hlady", navíc to rostlinné je opravdu jen doplňkové, je nevýživné a rybám nestačí (mečovkám).
Předpokládám, že ty vločky máte kvalitní (Sera San, Sera Vipan, Sera GVG-Mix).
Při používání jednoho z těchto tří krmiv (nebo jejich kombinací) nemusíte používat
vůbec nic jiného/dalšího.
Norin
XXX.XXX.26.17
Používám krmiva jen značky Tetra. Konkrétně vločkové Tetra min.
Nemáte vůbec zač.
Hm, krmení Tetra není špatné. Já ho nepoužívám, protože je "tvrdé".
Ty vločky jsou tvrdé a ryby mají raději poddajnější Ser.u, která je jednoznačně nejlepší.
Sera také mnohem déle drží na hladině, než Tetra.
Tetra je druhá. Zase - na drolení pro potěr je lepší tvrdší Tetra,
alespoň pro ty, kteří ještě v ruce nemají za ta léta ten potřebný grif.
Norin
XXX.XXX.26.17
Jasně, rozumím, díky moc za rady..
Norin
XXX.XXX.26.17
Tak uvidíme, jestli si na nich někdo pochutná. Zatím se úspěšně schovávají mezi rostlinami. děkuji.
Rubi21
XXX.XXX.91.112
Já jsem řešila něco podobného když mi poprvé porodila Black Molly. Nakonec jsem to na radu vyřešila rozdrobením Tetraminu a rybky byly spokojené. Molly porodila už 3x po sobě a máme celkem 4 mláďata. Dva jsou Dalmatin molly, dvě jsou černé. Nejstarší samičce už jsou 3 měsíce. Mamča Molly už zase čeká, očekávám porod každým dnem. Úspěch odchovu je docela dobrý, na to že v akváriu je i samec Betty apod.