Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Norin

2.6.2016 17:28
Norin

XXX.XXX.168.114

Zdravím!
Včera jsem byl svědkem něčeho úžasného! Samička mecovky vrhla spoustu malých mláďátek a byla tak hodná, že mi tři nechala (zbytek samozřejmě skončil v jejím břiše). A mám otázku. Stačí když rozemelu na drobno vločky pro ryby a nabídnu to potěru, nebo musím kupovat speciální krmivo?

Děkuji.

2.6.2016 17:49
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,

rozmanitá potrava je důležitá pro růst. Přidal bych i nějakou speciální rostlinnou.

3.6.2016 23:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Stačí rozemnout v suchých prstech. Dávejte jen maliličko, jsou jenom tři a skoro nic nesežerou. Pokud by byla nádrž dostatečně zarostlá (tak by jich matka sežrala daleko méně), ale hlavně v takové nádrži skoro mladé krmit nemusíte - ti tři prckové by si tam dostatek potravy nalezli sami - oďobáváním listů, kamenů a tak dále.
Méně je více a krmte trošičku opravdu.

Rostlinné speciální nekupujte, není to vůbec potřeba a mnohé živorodky to vůbec nepřijímají, raději by "chcíply hlady", navíc to rostlinné je opravdu jen doplňkové, je nevýživné a rybám nestačí (mečovkám).
Předpokládám, že ty vločky máte kvalitní (Sera San, Sera Vipan, Sera GVG-Mix).
Při používání jednoho z těchto tří krmiv (nebo jejich kombinací) nemusíte používat
vůbec nic jiného/dalšího.

Norin

3.6.2016 23:14
Norin

XXX.XXX.26.17

Používám krmiva jen značky Tetra. Konkrétně vločkové Tetra min.

3.6.2016 23:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nemáte vůbec zač.

Hm, krmení Tetra není špatné. Já ho nepoužívám, protože je "tvrdé".
Ty vločky jsou tvrdé a ryby mají raději poddajnější Ser.u, která je jednoznačně nejlepší.
Sera také mnohem déle drží na hladině, než Tetra.
Tetra je druhá. Zase - na drolení pro potěr je lepší tvrdší Tetra,
alespoň pro ty, kteří ještě v ruce nemají za ta léta ten potřebný grif.

Norin

5.6.2016 00:03
Norin

XXX.XXX.26.17

Jasně, rozumím, díky moc za rady..

5.6.2016 11:19
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Jestli je to to 25 litrové akvárko a je řádně zajeté, nedělejte vůbec nic. Pokus o přilepšování vás může přijít pěkně draho na kvalitě vody. Tři malé rybky si vždycky něco najdou samy. A teď budu hodně upřímný, bylo by nejlepší, kdyby posloužily jako krmení pro ostatní.

Norin

5.6.2016 15:42
Norin

XXX.XXX.26.17

Tak uvidíme, jestli si na nich někdo pochutná. Zatím se úspěšně schovávají mezi rostlinami. děkuji.

Rubi21

13.6.2016 17:59
Rubi21

XXX.XXX.91.112

Já jsem řešila něco podobného když mi poprvé porodila Black Molly. Nakonec jsem to na radu vyřešila rozdrobením Tetraminu a rybky byly spokojené. Molly porodila už 3x po sobě a máme celkem 4 mláďata. Dva jsou Dalmatin molly, dvě jsou černé. Nejstarší samičce už jsou 3 měsíce. Mamča Molly už zase čeká, očekávám porod každým dnem. Úspěch odchovu je docela dobrý, na to že v akváriu je i samec Betty apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík