Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2016 09:07
add

XXX.XXX.209.50

Dobrý den, kamarád si pořídil domek na vesnici ve sklepě má pramen se skokanem hnědým(nejsem zoolog-určil jsem podle internetu).

Po zimě máme pocit, že skokan dost zhubl jestli se to tak dá říct. Je možné, že mu sklep neposkytuje dostatek potravy-dost pravděpodobně. Dá se něják přikrmovat?Nebo doporučoval by někdo jak postupovat?

Zpočátku jsem si myslel, že je se zdrží jen na skok)
Děkuji za případnou odpověď.

Petr valer.

12.6.2016 12:17
vilo

XXX.XXX.173.160

Už je leto, to tam celú jar ten skokan žije ? Má vôbec možnosť ten sklep opustiť ? Ak nie, vyneste ho von, najlepšie niekam do lesa. V sklepe asi len zimoval.

12.6.2016 15:48
add

XXX.XXX.209.186

Nevím jak se dostal dosvnitř, ale asi je tam celou dobu, trochu mám strach aby ten přesun rozchodil. Není nějkáká možnost ho přikrmit, aby byl víc fit před vypuštěním?

12.6.2016 21:30
vilo

XXX.XXX.212.130

Myslím, že spravíte lepšie, keď ho rovno pustíte do prírody, než by ste ho skúšali rozkrmovať. Je to divo žijúci živočích, je prirodzenou súčasťou miestneho ekosystému a teda v konečnom dôsledku aj potravného reťazca. Čiže ak by aj mal problém "to rozchodiť", možno poslúži iným živočíchom ako potrava. Snáď je toto pre niekoho kruté a surové konštatovanie, ale tak to v prírode chodí. Lepšie ak sa vďaka nemu iný živočích nakŕmi, než by mal ten skokan živoriť a zhynúť niekde v sklepe "nadarmo".

Najlepšie pre neho bude, ak ho pustíte podvečer, ideálne za vlhkého počasia, keď má najväčšiu šancu nájsť si nejakú potravu.

12.6.2016 21:46
add

XXX.XXX.209.46

OK, informace předám, díky za ně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík