Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

L

31.8.2016 12:15
L

XXX.XXX.176.126

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ještě před pořízením mého prvního akvária mohlo být takhle:
Dno: říční písek (8L)
Rostliny: 6x mokřanka úzkolistá
4x babelka řezanovitá
3x kryptonkoryna wendtova ´green´
2x měchýřka jávská
Akvárium : cca 30l
Dekorace 1x keramický domeček,2x domeček z kokosu
Ryby na 100% Bojovnice pestrá a k ní (pokud by to šlo) jeden druh z těchto razbor :Razbora skvrnoocasá, ranongská, bornejská, kalimantanská či thajská
Teplota : 26°C
Fungovalo by to? Není akvárium pro dva druhy malé? A potřebuju kouzelné vodičky (tetra safe start či preventin)?

31.8.2016 13:39
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Zdá se to dobré, pořídila bych do dna proti zahnívání piskořky, já osobně bych kytky podsypala zásobním obohaceným substrátem (Nano deponit mix) nebo použila nějakou hnojivou tabletu), písek bych dala do výšky cca 5 cm (hrubost cca 2-4 mm).

Pro Bettu by to chtělo něco (rostlinu), v čem se bude pod hladinou válet, ona domečky, pokud má přirozenou možnost, nevyužívá. Neměla by se moc válet po dně. Ten kokosový domeček může být dost zasolený a ovlivňovat parametry vody - ale neusí, pokud je praný.

Jmenované vodičky nejsou třeba, to spíš násadu bakterií (např. Sera nitrivec). Dobře akvárium zaběhnout, nedávat ryby všechny najednou a nespěchat, ověřit nulové NH3 a NO2 testy, pak lze přidávat. Pokud umírají šneci nebo masivně opouští akvárium, tak zbystřete! Oni jsou na dusíkaté látky nejcitlivější, značí to problém. Jejich noční vylézáni na sklo je ale u piskořek nomální. Zpočátku bych dala pozor i na razantnější odstranění Pistie, když jí odeberete hodně a nejede pořádně nitrifikace, mohou stoupnou dusíkaté látky.

Přeju hodně zdaru a radosti s akvárkem.

L

31.8.2016 19:03
L

XXX.XXX.176.126

Děkuji za radu.Ze začátku jsem přemýšlela o Vallisneria gigantea, ale nebude vadit její velikost?Piskořky určitě pořídím a kokosový domečky pro jistotu properu.
Neměla byste náhodou nějaký typ na rostliny valející se na hladině z asie?
Předem děkuji za odpověď.

1.9.2016 00:22
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Já mám ceratopteris siliquosa, nemusíte ji ani sázet. Hodně to roste, nechávám ji plavat, betty do ní zaplují a chrní. Časem to chce ji protrhat, protože by pak rybkám nezbylo místo pro plavání. Na druhou stranu je to výborný likvidátor dusíkatých látek. ;)

http://rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides.

L

1.9.2016 10:21
L

XXX.XXX.176.126

Dobře moc děkuji za všechny rady.

5.9.2016 17:03
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Pozor na přerybnění, je to opravdu malinké. Dodám jen jednu věc. Všude se píše, a podle všeho se podle toho řídíte, že betta má ráda úkryty. To je sice pravda, ale nejde o žádné keramické či přírodní domečky a podobné věci, ale betta se velmi ráda schovává do hustých trsů rostlin, ať již plovoucích, nebo zakořeněných. Proto bych já osobně, vzhledem k prostoru, všechny dekorace odstranil a raději přidal rostlinky.

L

6.9.2016 15:06
L

XXX.XXX.176.126

Dobře, ale nejspíš tam razborky stejně nebudou nikde jsem je zatím neviděla na prodej.

krept

6.9.2016 15:42
krept

XXX.XXX.99.63

L napsal(a):
Dobře, ale nejspíš tam razborky stejně nebudou nikde jsem je zatím neviděla na prodej.

Http://www.rybicky-rybky.cz/ryby-cz/eshop/2-1-Sladkovodni-akvaristika/16-3-Dania-Rasbory-Kardinalky.

L

7.9.2016 14:43
L

XXX.XXX.176.126

Děkuji, dám potom vědět jak vše dopadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík