Akvarijní komplet - kde zakoupit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aqua zacatecnik

18.9.2016 22:12
aqua zacatecnik

XXX.XXX.132.88

Dobrý večer, rád bych se zeptal, kde je dle vás nejlepší pořídit akvarijní komplet. Byl jsem se dívat na nějaké komplety, co nabízí Hornbach, ale ty ceny jsou úplně jinde, než vidím třeba na E-shopech. Na druhou stranu nemám zkušenost s žádným e-shopem, jejichž stránky jsem navštívil a nechtěl bych se dočkat toho, že místo radosti z toho budou starosti (mám na mysli reklamace poškozeného akvaria, podstavce, případně techniky). Nejde mi o to za každou cenu ušetřit, ale o to, aby cena odpovídala skutečně realitě a když už bude komplet drahý, aby šlo skutečně o dobře odvedenou práci. Rád bych komplet od nějaké společnosti, která se jimi zabývá, proto jsem opustil myšlenku dát si na zakázku slepit u sklenáře akvárium a pod něj nechat udělat skříňku. Velikostně by se jednalo o komplet okolo 120-150l, větší určitě ne. Případně pokud někdo poradí, čeho se vyvarovat. Moc děkuji

Honza.

18.9.2016 23:23
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Pokusím se vám poradit. Podle mého názoru akvárium 120 - 150 litrů není moc velké, je to tak na hraně velikosti akvária, které se už dobře udržuje. Taky byste měl mít představu o rybách, které tam chcete chovat (možná i odchovávat) a o nějakém osazení rostlinami.
Máte zhruba dvě možnosti, buď si připravit peníze na nový komplet, který se bude pohybovat asi někde kolem 4 tisíc a spíše více plus nábytek / stojan.
Nebo si koupit komplet od někoho, koho to přestalo bavit třeba po roce nebo i dříve a zbavuje se kvalitního / zachovalého kompletu.Pak byste mohl výrazně ušetřit.

Pozn.: Nevím, které e-shopy jste zvažoval pro zakoupení kompletu a jaké modely. Co se týká posílání, tak předpokládám, že to má obchod zvládnuté, existují spediční firmy, které normálně vozí i takové zboží.

Ta výhoda kompletů je v tom, že vás to vyjde opravdu levněji, než skládat to postupně z jednotlivých částí. Například pokud byste si nechal dělat osvětlení na míru na nějaké akva, aby to vypadalo celkem pěkně, budete potřebovat odhaduji min 2500. Podobně pak budete muset přidat pár stovek za filtr a topení.
Já jsem si například pořídil na inzerát dva skoro nové komplety Eheim Aquapro 80, což je menší akvárium, ale s poměrně pěkným krytem s osvětlením, dobrým filtrem a topítkem, plus rámeček na podložení. Každý mě přišel na 1500 Kč. Původní cena je někde kolem 4000.
Co se týká nábytku tj. stojanu, tam je to o nárocích na estetiku. Doporučuji buď koupit orig stolek dimenzovaný na akvárium nebo si nechat svařit stojan z jeklů a třeba dodělat nějakou vhodnou kapotáž.
Abych to uzavřel - udělat pěkné akvárium za pětikorunu nejde, chce to si hlavně rozmyslet, na jak dlouho to akvárium dělám, jestli na několik let, tak má smysl něco zainvestovat.
Pokud bych zakládal nové akvárko, tak vždy co největší plocha dna a největší objem. Malé akvária se špatně udržují a taky výběr akvarijních ryb je pak omezen.

aqua zacatecnik

21.9.2016 20:15
aqua zacatecnik

XXX.XXX.132.88

Moc děkuji za odpověď. K těm kompletům z druhé ruky - napadlo mě to taky, ale bojím se toho, aby to nebyl zajíc v pytli. Jinak začátečník jsem co se týká kompletů - akvaristice jsem se věnoval před lety, odchovával jsem řadu druhů. Nyní bych rád právě něco, co nebude vypadat jako dřív (žádný stojan s desítkami nádrží, které slouží dobře prakticky, ale na estetiku co si budeme nalhávat..). Zároveň nechci nic předimenzovaného, dvoustovka a víc je super, ale limituje mě místo. Z hlediska doporučení bych právě rád nějaký osvědčený obchod, kde lze komplety pořídit, případně vybrat na místě (vyjma shora zmíněného - nic proti němu, ale prachy navíc dovedu utratit i rozuměji). Stejně tak mě zajímají osvědčené značky (zmíněný Eheim, Juwel? atp.).

22.9.2016 13:16
amiš

XXX.XXX.11.203

Nemusíte se bát, takových akvárek, z druhé ruky, jsem již pár měla (od 15l do 250l) a byla vždy v pořádku. Jen chtějte, aby voda byla vybrána až před vámi, protože lepené akvárko dlouho bez vody začne protékat. A s rámem bych nekupovala vůbec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík