Mohou byt spolu tyhle rybky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rozusa

22.9.2016 13:27
rozusa

XXX.XXX.78.186

Ahoj, mam 100l akva a v nem 6 parmicek ctyrpruhych. chtela bych k nim jeste nejake dalsi rybky ale aby nebyly hejnove. jake mate zkusenosti s cichavci? nekdo rika ze ok, jinde zas ze spolu nevychazi. a pak me jeste napadly tetry cisarske? mate nekdo s temito kombinacemi zkusenosti?

22.9.2016 13:31
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Mám zkušenosti s parmičkami čtyřpruhými ze svých mladých let, tyto ryby otravují všechny klidné ryby. Čichavci jsou relativně lekavé ryby a dá se předpokládat, že by je parmičky taky okusovaly a otravovaly. T. císařské jsem nechoval, takže nevím.

22.9.2016 18:21
linduš

XXX.XXX.79.4

Jo, říká se, že tetry čtyřpruhé potřebují dostatečné hejno, aby se vyblbly mezi sebou a neštípaly jiné ryby. měla jsem 25 ryb v hejnu a stejně ty piraně týraly všechny okolo.
po téhle zkušenosti bych je kombinovala s něčím, co si s nimi bude umět poradit. třeba dostatečně hladový krokodýlek.
třeba se ozve někdo, komu soužití klape bez problémů a poradí

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2016 12:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

linduš napsal(a):
Jo, říká se, že tetry čtyřpruhé potřebují dostatečné hejno, aby se vyblbly mezi sebou a neštípaly jiné ryby. měla jsem 25 ryb v hejnu a stejně ty piraně týraly všechny okolo.
po téhle zkušenosti bych je kombinovala s něčím, co si s nimi bude umět poradit. třeba dostatečně hladový krokodýlek.
třeba se ozve někdo, komu soužití klape bez problémů a poradí

Měla jsem parmičky mechové, hejno cca 15 kusů, v akváriu čtyři čichavci už dospělý a k nim následně toto hejno mladých parmiček...soužití bez problémů...pokud byl, ale přikoupen další čichavec, tak ho parmice nenechaly na pokoji...

22.10.2016 13:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Parmičky a čichavci - bez problému.
Základem je vhodné krmení (Sera), aby parmičky netrpěly v nádrži výživovým deficitem.

Zajděte se podívat do nějaké zoo nebo akvária, kde mají tématické (zoogeografické) nádrže.
Tyto parmičky tam spolu s čichavči perleťovými, modrými, zlatými nebo stříbrnými běžně chovají. Menší druhy čichavců nedoporučuji. Samozřejmostí je dobře osázená nádrž a nějaký ten kořen.
Například v Plzni u velké synagogy v Akva-Tera takovéto společenství můžete vidět.

Čichavci jsou rybami spíše vrchního parta, parmičky středního, i z toho vyplývá, že si v prostorné nádrži "umí jít z cesty".

Můžete přidat i "pozemní" parmičky, opět z Asie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík