rozusa
XXX.XXX.78.186
Ahoj, mam 100l akva a v nem 6 parmicek ctyrpruhych. chtela bych k nim jeste nejake dalsi rybky ale aby nebyly hejnove. jake mate zkusenosti s cichavci? nekdo rika ze ok, jinde zas ze spolu nevychazi. a pak me jeste napadly tetry cisarske? mate nekdo s temito kombinacemi zkusenosti?
Jo, říká se, že tetry čtyřpruhé potřebují dostatečné hejno, aby se vyblbly mezi sebou a neštípaly jiné ryby. měla jsem 25 ryb v hejnu a stejně ty piraně týraly všechny okolo.
po téhle zkušenosti bych je kombinovala s něčím, co si s nimi bude umět poradit. třeba dostatečně hladový krokodýlek.
třeba se ozve někdo, komu soužití klape bez problémů a poradí
Uživatel s deaktivovaným účtem
linduš
napsal(a):
Jo, říká se, že tetry čtyřpruhé potřebují dostatečné hejno, aby se vyblbly mezi sebou a neštípaly jiné ryby. měla jsem 25 ryb v hejnu a stejně ty piraně týraly všechny okolo.
po téhle zkušenosti bych je kombinovala s něčím, co si s nimi bude umět poradit. třeba dostatečně hladový krokodýlek.
třeba se ozve někdo, komu soužití klape bez problémů a poradí
Měla jsem parmičky mechové, hejno cca 15 kusů, v akváriu čtyři čichavci už dospělý a k nim následně toto hejno mladých parmiček...soužití bez problémů...pokud byl, ale přikoupen další čichavec, tak ho parmice nenechaly na pokoji...
Parmičky a čichavci - bez problému.
Základem je vhodné krmení (Sera), aby parmičky netrpěly v nádrži výživovým deficitem.
Zajděte se podívat do nějaké zoo nebo akvária, kde mají tématické (zoogeografické) nádrže.
Tyto parmičky tam spolu s čichavči perleťovými, modrými, zlatými nebo stříbrnými běžně chovají. Menší druhy čichavců nedoporučuji. Samozřejmostí je dobře osázená nádrž a nějaký ten kořen.
Například v Plzni u velké synagogy v Akva-Tera takovéto společenství můžete vidět.
Čichavci jsou rybami spíše vrchního parta, parmičky středního, i z toho vyplývá, že si v prostorné nádrži "umí jít z cesty".
Můžete přidat i "pozemní" parmičky, opět z Asie.