Markéta10001

XXX.XXX.211.55
Ahoj všem potřebovala bych poradit. Mám s přítelem akvárium zhruba půl roku a vše bylo v pořádku. Za poslední měsíc jsme sice nakoupili nové rybičky (neonky, skaláry) a nově i kytky jelikož nám je rybičky neustále okusují přestože je jednou za čas nakrmíme tabletami které obsahují řasy Spirulina, jinak krmíme vločkami a občas také patentkami v malém množství (1kostička je zhruba na 4-5 použití). Jednou za čas dáváme do akvária i preventin. Květiny v akvariu máme živé (Anubias afzelii, Alternanthera bettzickiana, Anubias congensis, Cameroon moss, řasokoule, Cryptocoryne parva, malokvětka, ) u některých jsi bohužel nepamatuji název proto přikládám fotky. Ph máme v pořádku a tvrdost vody také, přesto nám umírají neonky, mečounci a bohužel i beta samice. Přesto že jsem pročetla spousty nemocí nic pomalu nesedí. Děje se to že rybička ztrácí rovnováhu a otáčí se břichem nahoru jako by neuměla plavat, když je čas krmení narovná se a jde normálně jíst, ale zhruba po dni co sleduji jak se rybička otočí na břicho tak během dne už leží na dně nehybná se, přesto dýchá a poté co jí vylovím zjišťuji že všem zčerná břicho.
Nevíte někdo co s tím? předem děkuji za odpovědi.
Jak píše dotaz, NO2 a NO3 jsou směrodatné. ostatní parametry mírně sem tam je rybám fuk, pokud neskáče.
jaká je ta litráž? a kolik a jaké ryby? typ filtru?
ta drť je hrozná. taky jsem měla, brzo jsem jí hodila do štěrku na cestu. hodně špatně v ní rostou kytky, šumí v octu a je ostrá.
máte tam pěknou polívku. skaláry, neonky, mečovky, bettu, očka, snad i závojnatku? minimálně polovina opravdu hodně zatěžuje akvárium, nedivila bych se problému vzhledem k celkovému dojmu.
těch rostlin je pomálu, chtělo by to víc.
Nemohlo by se jednat o nějaký druh otravy? Či bakterie? Mě něco podobného dělali rybky taky když jsem se přestěhoval do domku kde nebyla delší dobu používána studna, vyskytl se tam jistý druh bakterií a ten tímto způsobem rybky likvidoval, po vyčištění studny a její desinfekci tento problem ustal.
dyci

XXX.XXX.222.147
Rybka brichem nahoru nemusi umrit, ma vzduch ve strevech, prezrana suchym krmivem, dat do sklenice s okyslicenou vodou, klidne z kohoutku tak 25 stupnu, rybka je vysilena, snazi se otocit marne, nekrmit, pomahat lzickou ne vidlickou ci nozem, abysme neporanili, snazit se ji otacet brichem dolu, venovat ji tak den casu, sama si nepomuze, kdyz je u hladiny brichem nahoru tak je vlastne v bezvedomi, jako zralok, otacet ji lzickou opatrne, ona bude zadnici natacet do strany, krec, boli ji bricho, jako u lidi, udrzet ji brichem dolu cely den(pri vedomi) se vykaka a bude v poradku, nevinucovat mackanim brizka, zrani te ji, ona si prdne sama, ale musi byt brichem dolu, viz navrchu text, ma rada.
Týnusaa123

XXX.XXX.172.99
Dobrý den, prosím o radu, od července mám velké akvárium, tak do 100 litrů. Na začátek jsem si koupila paví oka rybičky, 3 samičky 1 samečka, už ze zverymexu byly těhotné a pak jsem si koupila i jedmoho "čističe". Vodu máme naší ze studny a odlezatou 2 dny. Krmím od začátku Tetraminem, čističe Dajanou. Mám 3 živý rostlinky. Vše v pořádku ale teď v září, jedná těhotná ryba, měla úplně nafouklé břicho, se držela dole u akvária kde porodila teda ale držela se už dole u akvária. A když jsme házela potravu už ani nevyplula k hladině. Nalezena po pár dnech uhynulá. Druhá ryba, začala plavat jakoby se praštila, strašně se kolíbala. Taky nalezena uhynutá. Třetí ryba nalezena dnes, včera byla ještě v pořádku,plavala normálně. Uhynuta u hladiny. Všechno to byly samičky. Takže mi tam zůstal čistič, sameček velkej a teď hodně malých rybiček. Všechny co uhynuly vypadaly následovně : byly celé bílé a slizké, měly celé černé oči a ploutev jenom kost. Takže jakoby byly rozervane. A taky mi prislo, že byly takové naoranzovele..
Děkuji za každou radu. Vůbec netuším jakou nemoc by mohly mít.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Týnusaa123
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, od července mám velké akvárium, tak do 100 litrů. Na začátek jsem si koupila paví oka rybičky, 3 samičky 1 samečka, už ze zverymexu byly těhotné a pak jsem si koupila i jedmoho "čističe". Vodu máme naší ze studny a odlezatou 2 dny. Krmím od začátku Tetraminem, čističe Dajanou. Mám 3 živý rostlinky. Vše v pořádku ale teď v září, jedná těhotná ryba, měla úplně nafouklé břicho, se držela dole u akvária kde porodila teda ale držela se už dole u akvária. A když jsme házela potravu už ani nevyplula k hladině. Nalezena po pár dnech uhynulá. Druhá ryba, začala plavat jakoby se praštila, strašně se kolíbala. Taky nalezena uhynutá. Třetí ryba nalezena dnes, včera byla ještě v pořádku,plavala normálně. Uhynuta u hladiny. Všechno to byly samičky. Takže mi tam zůstal čistič, sameček velkej a teď hodně malých rybiček. Všechny co uhynuly vypadaly následovně : byly celé bílé a slizké, měly celé černé oči a ploutev jenom kost. Takže jakoby byly rozervane. A taky mi prislo, že byly takové naoranzovele..
Děkuji za každou radu. Vůbec netuším jakou nemoc by mohly mít.
Chtělo by to asi foto akvárka, nicméně 3 kytky jsou určitě málo....a voda ze studny může být tvrdá nebo mít jinak špatné hodnoty pro akvaristiku, možná by to chtělo alespoň základní testy, aby byl člověk v obraze, co do akvárka leje. To jen tak na okraj.
A teď, jestli jsem správně pochopila...akvárko založené v červenci, do zaběhlé nádrže přišly rybičky...takže někdy v srpnu....všechno bylo ok a teď po měsíci začaly rybky zničehožnic umírat?......Tak v tom případě bych se zamyslela, co je jinak.....co se změnilo??
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!