Zdravim, zalozil jsem dceri male akvarko 60l. Jen me trapi mlecny zakal. Mam tam umele dekorace, vzduchovani a vnitrni filtr aquael asap 300. Chtel bych se zeptat, zda tato filtrace muze byt ponorena cela pod vodou. Jde mi o to, ze kdyz bude nasavat vice u dna, tak bude i vice filtrovat. Nepletu se? Jinak mam v planu koupit asap 500, ten je vyssi, tak by jsem ho dostal nize ke dnu. Dekuji za radu.
Spíš bych řekla, že by ponořený být měl.
mléčný zákal přejde, je to taková "dětská nemoc" nových akvárek.
umělé dekorace nejsou k užitku, chce to hodně živých rostlin, které budou pomáhat udržovat nádrž v rovnováze. to by dcerka měla brzo po radosti.
o zabíhání akvária bez ryb určitě víte
pokud budete měnit filtr, zabíháte znova...
Akvárko jede už dva měsíce. Začátek byl takto: 10 dní bez ryb, dle rady z pěstírny ryb, protože na vodu ze studny to stačí. Pak jsem dal rybičky a fungovalo do minulého týdne.1 x týdně čistím filtr, dekorace a odsávám dno. Jen si právě myslím, že když bude nasávání u filtrace níž u dna, tak bude i lépe čistit. Jen právě tato filtrace má sání ze spodu a výtok nahoře. O třídu vyšší filtrace je delší, a tak bych docílil toho, že bude kousek nade dnem. Můžu poslat foto akvárka. Jinak osvětlení je Led. Vím že se říká malé akvárko velké starosti, velké akvárko malé starosti Jen nechci být otrokem rybiček
60 litrů už je vcelku jakž takž. lidé začínají s desítkou (kam ani ryby nepatří) a pak jsou zklamaní.
když se nepřerybní a osádka bude rozumná a vhodná do takovéto velikosti (živorodky a ancíci strašně zatěžují nádrž), mraky rychlerostoucích rostlin, tak se dá udělat akvárko téměř bezúdržbové a radost přinášející
vždycky platí, čím víc tomu člověk dá do začátku, tím míň práce a průšvihů
až budete měnit filtr, vymačkejte z toho původního bordýlek do nového a nechte je nejlíp ještě aspoň týden běžet současně.