Tompr

XXX.XXX.12.41
Zdravím,
jsem uplně začatečník.
Akvarium 96l vybavene klasika.
7 karasu cca 5-7 cm jsou zde pres zimu místo jezírka.
Voda je druhy den taková mléčná...je to nově založene akvarium uměle kytky jenmy písek...
Přidana nejaka chemie pro založení akvaria co byla dopoučena v akvaristice jinak nic.
Voda odstata 24 hod. pred vložením ryb.
Jak se musí často filtrovat voda v akvarium?
Kolikrat se musí přefiltrovat voda za den?
Kolik zvladne karas max. teplou vodu abych mmohl pridat akvarijni rybky chtel bych neonky cca 8kusu a ve ancistusy myslím ty "čističky"
pujde to?
neonka potrebuje min.25 C teplou vodu ne?
dík za rady.
Tompr

XXX.XXX.12.41
Ano mužou byt venku ale musí mít,0,5m hloubku min. čož je hraniční u nas.
Dávali jsme je do sudu do sklepa kde měli hybernovat ale i tak to nebylo ono...někde jsem četl že i přes zimu musí mit den/noc coz sklep není...
čím vyřešit to mlečné akvarium?
Bylo to hned druhy den po napišteni a pořad je...
No já myslím, že to je normální, že se voda na druhý den zakalí (taková jakoby mléčná mlha)...pokud jste ji napouštěl neodstátou a z vodovodu. Pokud zakládáte nové akvárium, tak by se měla voda z vodovodu napustit a nechat minimálně tři dny odstát a pak až tam dávat rybky. Zkuste počkat mělo by se to odkalit samo. Také si myslím, že bez živých rostlin v akváriu nelze nastavit rovnováhu...
Jako kaprovití snesou údajně zatížení dusíkem více, ale i tak si myslím, že byste měl nechat akvárium řádně zaběhnout. Nálevník (to je nejspíš ta vaše mlha) vzniká tam, kde není dobře zaběhnutá filtrace. Místo nitrif. bakterií zpracovávají odpad bakterie jiné a těmi se živí nálevník, který je makroskopicky vidět.
Osobně bych si změřila pro klid duše amoniak a NO2 (jsou jedovaté), přihodila alespoň plovoucí pistii, protože v tom písku vám asi rostlinky nepůjdou, jestli je hodně jemný.
Jak je to s topením u jezírkových ryb nevím, já bych netopila a nekombinovala bych je s akvarijními. Něco se mi motá o jarní virémii, vzrůstu teploty a stresu ryb, ale to asi znáte lépe než já, nikdy jsem to nemusela řešit, jen jsem to v knížce někde zahlédla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemáte možnost vyměnit vodu za tu z jezírka a vymáchat filtr z akvária v "bordelu" ze dna jezírka? To by pomohlo zaběhnout to akvárko a vyřešit zákal rychleji.
A taky se přimlouvám za živé rostliny - je jich víc, co se sázet nemusí a rychle roste, s nastolením rovnováhy v akváriu vám pomohou nejlépe.
No, tak 7 karasů v nezaběhlé devadesátce...když pán ani neví, že filtr musí běžet nonstop, to ještě bude sranda.
myslím, že mu nepřežijí, když nebude opravdu často měnit vodu. aspoň, než se mu zajede filtr a ustálí hodnoty...
co se kytek týče, nevím nevím, jestli u "kapříků" nějaké akvarijní vůbec přežijí. za pokus to stojí.