Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2016 11:12
Pierre

XXX.XXX.166.198

Zdravím.. poradíte kam prodat přebytky ryb ? Nějaký výkup, nebo tak něco ? díky.

12.10.2016 16:13
linduš

XXX.XXX.79.4

Velmi velmi těžko. zkusit se poptat po okolních akvaristikách, některé ještě berou.

13.10.2016 17:25
Pierre

XXX.XXX.110.124

A co výkupy... má s tím někdo zkušenosti ?

15.10.2016 18:02
fishtown

XXX.XXX.209.81

Některé velkoobchody berou ale záleží co byste nabízel. A ve výsledku dostanete docela směšnou částku za ryby.

17.10.2016 02:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Co je prodat nebo darovat na zkrmení?

17.10.2016 06:38
Pierre

XXX.XXX.166.198

Dotaz napsal(a):
Co je prodat nebo darovat na zkrmení?

Trošku mimo dotaz ale děkuji za reakci... mě se jedná o to, že bych rád cíleně vytřel nějaké ryby, ale zároveň chci, aby se mi zaplatily nějaké náklady na provoz. Zajímá mě jen, jestli má někdo s tímto zkušenost. Pokud vím, tak se stále od nás exportuje kvantum ryb na západ. Musí proto být lidi, kteří vykupují.. pokud tedy není tolik pěstíren, ale to pochybuji.

17.10.2016 09:12
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Opravdu záleží co to bude za druh a jaká bude poptávka někdy za půl roku, až budou ryby v prodejní velikosti. Taky se můžete zeptat v nějaké větší akvaristice, jak se který druh prodává a tak dostanete i odpověď jestli má cenu odchovat něco, co se vůbec neprodává.
A že byste vydělal na exportu s tím moc nepočítejte, napište si třeba do firmy petra-aqua za kolik ten konkrétní druh vykupují a hlavně pokud mají svoje ověřené chovatele, tak nebudou brát od někoho jiného.

17.10.2016 11:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pierre - stačí se zajít zeptat do nějakého dobrého obchodu.

Samozřejmě, že se nebudete ptát případné slečny, která tam dělá brigádu
za pár šupů a není schopna poznat ani samce od samice u pavího očka.

Záleží, odkud jste.

Např. v Plzni znám minimálně dva lidi, kteří ve velkém s rybami obchodují
do Německa - soukromníci. Můžete dodávat i jednotlivým obchodům
nebo se zeptat ve větších sítích (zoo centra - sítě)
Zajímal jste se, odkud bere ryby např. Hornbach?

Kvalitní ryby velmi dobře prodáte i přes inzerci zde na iFauně.
Tamtéž si můžete cvicně zkusit poptat případný zájem.

Na burze v Praze na Pankráci, která se koná každou neděli, jistě také
potkáte mnoho lidí, kteří "vědí".

17.10.2016 11:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Příklad - měl jsem nadlimit moc pěkných pavích oček (moje vlastní nová forma - tmavá těla, citronové ocasní ploutvičky u OBOU ! pohlaví). Dal jsem si inzerát na iFaunu, že je prodám, dal jsem tam dost fotek a i videa na youtube, jak pěkně vypadají a plavou.
Ozval se pán, předání v Plzni. Při předání se zmínil, že je má na prodej do Německa
a zda bych neměl ještě další a další, případně i jiné ryby, případně i za lepší peníze.

Takže - poptávka prostě je, stačí asi dostatečně komunikovat.

(takže vlastně "znám" už tři lidi "jen" z Plzně, aniž bych se po tom nějak extra pídil)

Tož tak.

17.10.2016 14:27
Pierre

XXX.XXX.166.198

Tak to je fajn, díky... tak to zkusím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík