Dotaz
napsal(a):
Co je prodat nebo darovat na zkrmení?
Trošku mimo dotaz ale děkuji za reakci... mě se jedná o to, že bych rád cíleně vytřel nějaké ryby, ale zároveň chci, aby se mi zaplatily nějaké náklady na provoz. Zajímá mě jen, jestli má někdo s tímto zkušenost. Pokud vím, tak se stále od nás exportuje kvantum ryb na západ. Musí proto být lidi, kteří vykupují.. pokud tedy není tolik pěstíren, ale to pochybuji.
Opravdu záleží co to bude za druh a jaká bude poptávka někdy za půl roku, až budou ryby v prodejní velikosti. Taky se můžete zeptat v nějaké větší akvaristice, jak se který druh prodává a tak dostanete i odpověď jestli má cenu odchovat něco, co se vůbec neprodává.
A že byste vydělal na exportu s tím moc nepočítejte, napište si třeba do firmy petra-aqua za kolik ten konkrétní druh vykupují a hlavně pokud mají svoje ověřené chovatele, tak nebudou brát od někoho jiného.
Pierre - stačí se zajít zeptat do nějakého dobrého obchodu.
Samozřejmě, že se nebudete ptát případné slečny, která tam dělá brigádu
za pár šupů a není schopna poznat ani samce od samice u pavího očka.
Záleží, odkud jste.
Např. v Plzni znám minimálně dva lidi, kteří ve velkém s rybami obchodují
do Německa - soukromníci. Můžete dodávat i jednotlivým obchodům
nebo se zeptat ve větších sítích (zoo centra - sítě)
Zajímal jste se, odkud bere ryby např. Hornbach?
Kvalitní ryby velmi dobře prodáte i přes inzerci zde na iFauně.
Tamtéž si můžete cvicně zkusit poptat případný zájem.
Na burze v Praze na Pankráci, která se koná každou neděli, jistě také
potkáte mnoho lidí, kteří "vědí".
Příklad - měl jsem nadlimit moc pěkných pavích oček (moje vlastní nová forma - tmavá těla, citronové ocasní ploutvičky u OBOU ! pohlaví). Dal jsem si inzerát na iFaunu, že je prodám, dal jsem tam dost fotek a i videa na youtube, jak pěkně vypadají a plavou.
Ozval se pán, předání v Plzni. Při předání se zmínil, že je má na prodej do Německa
a zda bych neměl ještě další a další, případně i jiné ryby, případně i za lepší peníze.
Takže - poptávka prostě je, stačí asi dostatečně komunikovat.
(takže vlastně "znám" už tři lidi "jen" z Plzně, aniž bych se po tom nějak extra pídil)
Tož tak.