Norin

XXX.XXX.168.114
Zdravím akvaristé!
Přiznávám se, jsem hrozně nerozhodný člověk až to bolí. Rozhoduji se mezi černým a modrým pozadím pro mé akvarko. Zatím tam mam takové šedivé skalnaté, ale moc se mi nelíbí.
Diky.
Norin

XXX.XXX.168.114
Když myslíte linduš, dám na Vás, já se těžko rozhoduji, zvlášť když mám poruchu barvocitu a nedokážu určit, jaké barvy se k sobě hodí. Dal bych tam klidně žůžovou. Ale černá je taky fajn.
Diky.
Norin

XXX.XXX.168.114
Hejma by řekl něco jiného , ale souhlasím s Vámi.
jirkaz
napsal(a):
Chce to, aby jste se někde podíval na různá pozadí. Mám také porušený barvocit a třeba modrá mně ruší, není mi příjemná. Černá je u mně v pohodě. Každý bude mít to vnímání barev jiné.
Pravda. stačí (když to tedy jde) si pro představu za akvárko hodit hadr v určité barvě a porovnat.
barvocit mám snad v pořádku, ale něco opravdu ruší a nedá se na to koukat.
hokrví
napsal(a):
Já osobně mám barvu černou, ale dnes při čištění akvária jsem přišel na to že se mi vytrhl jeden příčník a sklo je prohnuté asi o 4 mm. Mám akvarko 120x50x65, se dvěma příčníky, od juwelu. Nemáte někdo radu jak to efektivně spravit.
Mě by zajímalo čemu říkáte příčník. Má to akvárium podélný zpevňující pás na delších stranách? Ty by právě měly bránit prohnutí skla.
Pokud se odlepil ten podélný pásek, tak si to můžete opravit.
Vypustit tak min.2/3 vody nebo úplně a pak sklo pořádně vyčistit, odmastit a přilepit silikonem.
Líp se to samozřejmě bude opravovat, pokud akvárium položíte na bok a pásek bude stát svisle.
Jinak byste to musel nějak zafixovat - podložit deskou na nožičkách a přilepit izolepou.
Jestli budete lepit, tak bych vám doporučil přilepit i podélné pásy, které nemusí být od konců, stačí i 80 - 90 procent délky akvária. Taky nemusí být moc tlusté, stačí pásy silnějšího skla 3 - 4 cm. To vám určitě v nějakém sklenářství uříznou. Zabroušení / sražení hran si můžete udělat sám, stačí na to nějaký obyč kamenný (nebo pseudokamenný) brousek s rovnou plochou, který stojí pár korun a buď přímo ve vaně pod vodou nebo nebo namočit brousek a lehce párkrát přejet a opakovat. Píšu to proto, že ve sklenářství vám nabídnou sražení hran třeba za 30 Kč metr.
Chtěl jsem ještě napsat, že ty podélné pásy mám ve všech akváriích nad 1 metr délky a kromě toho, že na ně dávám krycí skla, hlavně nedochází k průhybu skel (při častém vypouštění a napouštění akvária ty skla tak moc necvičí).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já zezadu na akvárium dala černou netkanou textilii udělalo to takový černo/šedivý nádech a vypadá to jako skalka...