Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 17:37
adam.cizinsky

XXX.XXX.183.190

Zdravím,
mám problém s Ancistrusy. Měl jsem dva albiny těm se objevili krvavé žilky v ploutvích poté se nafoukly a uhynuly, dalším obyčejným se začali objevovat světlé fleky pomalu až bílé a dnes dva uhynuly... mám je společně s Tlamovci, teplota je 27, PH jsem naměřili kolem 7,5,
Nevíte čím by to mohlo být ?

5.12.2016 15:23
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Ty ancistrusy máte s tlamovcema už delší dobu? Čím je krmíte? Není v akváriu nějaká uhynulá ryba?
Já bych vám doporučoval odkalit akvárko a vyměnit část vody. Zkontrolovat filtr jestli dobře funguje a pokud ti zbývající ancistrusi vypadají divně, tak je dejte do samostatného akvária s odstátou vodou a silnější filtrací na zotavenou.
Ještě napište osádku akva a velikost akva.

6.12.2016 18:26
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

tomvoj napsal(a):
Ty ancistrusy máte s tlamovcema už delší dobu? Čím je krmíte? Není v akváriu nějaká uhynulá ryba?
Já bych vám doporučoval odkalit akvárko a vyměnit část vody. Zkontrolovat filtr jestli dobře funguje a pokud ti zbývající ancistrusi vypadají divně, tak je dejte do samostatného akvária s odstátou vodou a silnější filtrací na zotavenou.
Ještě napište osádku akva a velikost akva.

Jsou s nimi od začátku, cca dva měsíce. Původně jsem chtěl směs ryb, ale poté jsem přehodnotil situaci a šel jsem do tlamovců. Takže teď je složení akva poněkud neobvyklé a to - tlamovci,2x pancéřníčci kropenatí,2x tetry černé,2x parmička žraločí,4x parmička černopruhá, ancistrusy, a nově cca 14 dní 3x krunýřovec "gibiceps"...akva je 200l

Zbývající Ancistrusy po sobě mají bílé skvrny.
Krunýřovci a částečně i pancéřníčci jakoby ztrácely barvu, mají vybledlá skoro až šedá místa.

Viz. foto krunyřovci tam jsou dva jeden OK druhý světlý.

Čím to muže být?

6.12.2016 21:52
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Jednak ta kombinace parmiček a tlamovců je nesmysl, měl jste si vybrat jedno nebo druhé. Tohle nemůže nikdy fungovat. Co se týká těch krunýřovců, tak tam moc podmínky nemají. možná se odírají o ostré kameny, spíše je otravují ryby, předpokládám, že se ani moc nenažerou potravy, kterou by potřebovali.
Ten štěrk taky není vhodný a na bílém dně se nebude žádná ryba cítí dobře.
Z fotek to moc vidět není, je možné, že jste si s nějakýma rybama dotáhl nemoc / parazity a krunýřovci to schytali jako první.
Předpokládám že tlamovců je tam od každé barvy po 2 - 3 kusech, takže až to povyroste, tak se vymlátí.
Budete se muset rozhodnout, které ryby si nechat, já bych doporučoval parmičky a zamyslet se nad jiným dnem.

7.12.2016 18:42
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

tomvoj napsal(a):
Jednak ta kombinace parmiček a tlamovců je nesmysl, měl jste si vybrat jedno nebo druhé. Tohle nemůže nikdy fungovat. Co se týká těch krunýřovců, tak tam moc podmínky nemají. možná se odírají o ostré kameny, spíše je otravují ryby, předpokládám, že se ani moc nenažerou potravy, kterou by potřebovali.
Ten štěrk taky není vhodný a na bílém dně se nebude žádná ryba cítí dobře.
Z fotek to moc vidět není, je možné, že jste si s nějakýma rybama dotáhl nemoc / parazity a krunýřovci to schytali jako první.
Předpokládám že tlamovců je tam od každé barvy po 2 - 3 kusech, takže až to povyroste, tak se vymlátí.
Budete se muset rozhodnout, které ryby si nechat, já bych doporučoval parmičky a zamyslet se nad jiným dnem.

Tak dnes se na Ancistrusovi objevilo to co na těch žlutých...
takže byste mi radil změnit dno ve tmavé? Ze stejných podmínek jsem je kupoval, kde rodiče byli na bíločerném štěrku s tlamovci, kde byl pouze filipinsky vápenec. Žádné rostliny, nic.
Mám v plánu tam udělat jednu změnu a to, že úvěru jeden kámen a nahradím ho kořenem.

Na přiložené fotce je vidět aktuální stav ancistruce.

7.12.2016 18:58
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Tohle nevypadá na mechanické poškození. Používáte v akváriu nějakou chemii ?

7.12.2016 19:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Takhle nafouklý ancík? jak psal jirkaz, přiklonila bych se možná k těm střevním parazitům. nemá nějaká ryba dlouhé, třeba bílé výkaly?
a ty cichlidky, nemají třeba dírky na hlavě?

7.12.2016 22:22
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

linduš napsal(a):
Takhle nafouklý ancík? jak psal jirkaz, přiklonila bych se možná k těm střevním parazitům. nemá nějaká ryba dlouhé, třeba bílé výkaly?
a ty cichlidky, nemají třeba dírky na hlavě?

Z chemie mi bylo doporučeno - bio nitrivec od Sery, vždy při praní filtru ho poté prokapat, a dále mám V30complete - hnojivo pro rostliny do vody.

Výkalyse mi zdají normální viz foto

Jedna samice tlamovcu dokonce i nosí.

7.12.2016 22:43
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Ještě prosím napište jaké jim dáváte krmivo, (doufám že jim nedáváte nitěnky nebo patentky)
Pro ty krunýřovce si sežeňte nějaké tablety, ikdyž je otázka, jestli se k nim dostanou.
např. sera wells chips nebo sera spilurina tabs. Dal by se přidávat i kvalitní mražený plankton.

8.12.2016 09:18
adam.cizinsky

XXX.XXX.183.190

Krmim tímto http://www.krmeniprorybicky.cz/ od paní mám i Tlamovce, krmeni mi přímo doporučila, sama nim krmí a ty tablety spilurina od sery mám, žerou je pravidelně, tablety není ještě u dna a už se sjíždí.
Krmim pouze tímto co jsem psal, nic jiného.

8.12.2016 16:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Myslela jsem něco takového, jako má ta parmička na druhé fotce...to bílé mívají často? a i jiné ryby?

8.12.2016 19:46
adam.cizinsky

XXX.XXX.86.166

Zpozoroval jsem to pouze u té samice tlamovce, která nosí, ostatní mají stejné jako tlamovec na fotce.

5.1.2017 19:25
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, prosím o radu, mám ve 100 litrovém akváriu dva páry vrčivek trpasličích, jedna z nich má na sobě něco, co nevím, co je...je to projev nějaké nemoci, nebo je to zranění? V akva nic ostrého nemám. Mohla jí to způsobit jiná vrčivka? Jinak tam mám parmičky jednopruhé, dania perlové a dva sumce L213, trochu krevetek červených...nic co by mohlo ublížit (si aspoň myslím). Lepší foto nejsem schopná získat...poznáte někdo, co by to mohlo být?

6.1.2017 00:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já nic pořádně nevidím.
Jestli ale má červené skřele, tak to je popálení od přidání
čerstvé (chlorované) vody.
Nedáváte do akvária vodu přímo z kohoutku?
Taky tam může mít hlísty, kteří se jí skrz skřele dostali "do těla",
a od toho to zarudnutí - pokud toto má být ten problém...

Pokud ne, tak pátrejte nebo foťte dál a lépe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík