Proč mi hnědnou rostliny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

luciesiklova

6.12.2016 12:22
luciesiklova

XXX.XXX.15.150

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co mám dělat proti tomu, aby mi nehnědli rostliny v akváriu. Akvárium krásně fungovalo 4 měsíce a teď začali rostliny takto hnědnout. Akvárko je velké 96l. Každých 10-14 odpouštím 1/4vody a doplňuji novou a s tím čistím i sklo. Teď ale nevím, co s rostlinami, poradíte?

luciesiklova

6.12.2016 12:23
6.12.2016 16:02
linduš

XXX.XXX.79.4

Tu drť, co máš na dně jsem musela vyhodit. nejní zrovna vhodná ani pro rostliny ani pro ryby.
nicméně u těch kytek vidím asi trošku jiný problém. kryptošky vepředu se mi zdají dost hluboko sazené, to srdíčko kde se sbíhají listy by mělo být spíš malinko nad substrátem, jinak ostlina shnije. to samé ty asi echinodory vzadu.
mimoto mi připadají rostliny jako emerzní forma (pěstuje se nad hladinou) a než přejdou na submerzní, tak vypadají kolikrát hodně špatně. suchozemské listy odumírají, rostou nové podvodní a často ta rostlina pak vypadá úplně jinak.
kolik tam máš světla a jaký typ?
posečkala bych, co to vyvede, jestli obráží nové listy...

luciesiklova

6.12.2016 19:12
luciesiklova

XXX.XXX.15.150

Já mám pod tou drtí písek vzadu. Takže vepředu ty cryptocoryne trochu přesadím, aby měli srdíčko nad drtí... Mě jde hlavně o ty kytky vepředu, že jim hnědnou listy, tak to opravím to přesazení. A o ty kytky úplně vzadu, že mají hnědé flíčky.. a jsou takové povadlé oproti tomu, co byly.. Mám tam 18w Osram teplou a druhou studenou 20w.

7.12.2016 06:10
linduš

XXX.XXX.79.4

Toho světla není moc, ale kryptoškám to bude stačit. pravděpodobně se rozjedou, jen co si zvyknou na nové podmínky. umořit kryptošky je docela umění, to se jen tak nepovede
u těch zadních víš název?
a tím dnem to myslím dobře. časem k tomu možná taky dojdeš

luciesiklova

7.12.2016 08:16
luciesiklova

XXX.XXX.15.150

Hygrophila angustifolia

Když ty kryptošky budu přesazovat, mám ty hnědé listy otrhat?

7.12.2016 10:40
linduš

XXX.XXX.79.4

Tak ta je taky emerzní forma, na život pod vodou si zvyká. taky odumřou listy a narostou nové. ovšem je trošku náročnější na světlo a živiny. buď půjde, nebo pak zvolit něco méně náročného.
listy určitě postupně odstraňovat, ať hnijící nekazí vodu. sem tam jeden nevadí, tohohle bude víc naráz, to by akvárko nemuselo zpracovat.
stačí je jen trochu povytáhnout, nemusí se přesazovat

luciesiklova

7.12.2016 11:44
luciesiklova

XXX.XXX.15.150

Jo, tak jsem to myslela :) Dobře, tak snad se chytnou... Stejně musím část vody vyměnit, tak u toho je povytáhnu. A zkusím sehnat silnější zářivku alespoň jednu... Já se právě obávala, aby to nebyly řasy..

7.12.2016 12:06
linduš

XXX.XXX.79.4

Řasy na fotce nevidím, to by chtělo asi pár detailů.
ale ty bys poznala. pohledej fotky hlavně přisedlých hnědých a zelených řas, ty by možná mohly mást, ale ostatní určitě poznáš jakmile je uvidíš

luciesiklova

14.12.2016 21:47
luciesiklova

XXX.XXX.40.161

16.12.2016 15:25
linduš

XXX.XXX.79.4

Joo, může tam být i řasa. ale osobně bych to teď opravdu nějak neřešila, dokud nenarostou nové submerzní listy. tyhle totiž opravdu už odumírají.

Milanl

6.3.2021 14:48
Milanl

XXX.XXX.168.75

Ahoj, nevím proč mi ta kapradila hnědne? Můžete někdo poradit? Diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2021 16:26

Ta cryptocoryna je hneda, protoze ma dostatek az prebytek svetla, takto ma vypadat, az pri ' nedostatku ' budou listy vice zelené a rostliny vyssi, ne pricaple ve dne ( je to Cr wendti)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

26.2.2023 15:34
AthenaCZ

XXX.XXX.62.9

Dobrý den, začali mi v akváriu hnědnout rostliny, nevím co s tím. Akvárium je 30.l. Žijí v něm živorodky a Neritina zebra paralell. rostlinám dávkuji carbon, ferox, macro vše od invitalu. Substrát unisoil také od invitalu. led osvětlení 4W svitim cca 10-11 hod denně. teplota akvaria je 25-26 C.. Rybám se daří.. Rostliny rostou ale jsou prostě takhle hnědé viz foto. Filtrace 342l/h. Filtrace obsahuje hrubou vatu. Výtok z filtrace je rozdělen mezi úzké štěrbiny připomínající rozstřikovací rampu. Každý týden měním 1/3 vody.
Máte někdo typ, jak mohu rostlinám pomoci? Děkuji vám

27.2.2023 13:59

AthenaCZ napsal(a):
Dobrý den, začali mi v akváriu hnědnout rostliny, nevím co s tím. Akvárium je 30.l. Žijí v něm živorodky a Neritina zebra paralell. rostlinám dávkuji carbon, ferox, macro vše od invitalu. Substrát unisoil také od invitalu. led osvětlení 4W svitim cca 10-11 hod denně. teplota akvaria je 25-26 C.. Rybám se daří.. Rostliny rostou ale jsou prostě takhle hnědé viz foto. Filtrace 342l/h. Filtrace obsahuje hrubou vatu. Výtok z filtrace je rozdělen mezi úzké štěrbiny připomínající rozstřikovací rampu. Každý týden měním 1/3 vody.
Máte někdo typ, jak mohu rostlinám pomoci? Děkuji vám

Já teda nejsem rostlinkář...v akvárkách mám pár nenáročných druhů...prostě to co mi tam roste tak přidám, to co ne, tak vyměním. Taky nehnojím, od toho mám ryby, ale prvotní, když mi budou hnědnout listy, tak mě napadne málo světla. Ale třeba u anubiasů je problém, když je moc světla...
Ale u vás dle popisu mi přijde moc živin....živorodky hnojí, vy hnojíte, neritka hnojí, dlouho svítíte a tak nějak není komu, čemu...mě se nejvíc osvědčuje mít akvo nacpané kytkama...že tím se spousta problémů neděje..
Nevím, jak máte akvo dlouho od založení, přijde mi podle fotek, že moc dlouho ne. Já bych to nacpala rychlerostoucím plevelem, přestala bych hnojit a počkala bych v klidu, jak se to vyvrbí.

27.2.2023 23:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Jukněte tady. Změna je na starších listech - tak třeba nadbytek železa?
https://www.semena-marihuany.cz/cs/blog/1676-vizualni-pruvodce-nedostatky-konopi#dusik

28.2.2023 21:17
AthenaCZ

XXX.XXX.104.78

Akvárium mám 8 měsíců ale vzhledem k tomu, že mi každá rostlina zemře, plno jsem jich musela odstranit. Jinde mi na otázku, proč mi nerostou rostliny odpověděli ať začnu hnojit, proto jsem s tím začala dle doporučení ale nepomáhá to. světlo jsem stáhla na 8 hodin denně. Nejhorší na tom je, že mi chcill i ten plevel ale nechci to vzdát. Zkusím tedy ještě vyměnit světlo za silnější. Děkuji za typ

1.3.2023 17:52
Dotaz

XXX.XXX.237.98

Nejdřív přestaňte hnojit vším a sledujte, co na to kytky. Změřte parametry vody, jestli nemáte hodně šejdrem pH, KH, GH a NO3. Světlo nestahujte. Podle projevu kytek uvidíte, co jim chybí. Podle mě to prostě přeháníte a nadbytkem něčeho působíte nedostatek druhého. Změna bude vidět nejdříve na rychle rostoucích rostlinách. CO2, světlo a množství dostupných živin musí být v rovnováze, dysbalance ničemu nepomůže.

3.3.2023 22:25
juhaj

XXX.XXX.164.121

No a nemůžou jenom přelisťovat? Pěstují se emerzně,tedy většinou a tak ze začátku shodí listy a až pak začnou vlastně růst.

Přidejte reakci

Přidat smajlík