Bojovnice pestrá - problém s plaváním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

úplný vůl

11.1.2017 23:05
úplný vůl

XXX.XXX.192.63

Před dvěma dny jsem si pořídila samičku betty. Stále jeví zájem o jídlo a víceméně se chová stejně jako první den, jen se objevil problém s plaváním, tedy ten že neustále stoupá k hladině a udržet se u dna jí dá velikou námahu. Nemám topné tělísko ani filtr, za to vodu měním poměrně často, alespoň 20%. Už jsem slyšela že se toto stalo i mnohem zkušenějším chovatelům než jsem já a tento problém přisuzovali kolísání teploty akvária (což by bylo poměrně logické vzhledem k našemu vytápění), nebo že rybky mají problém se vzduchovým měchýřem. Tak či tak stále nevím kde je pravda. Je mi té holky líto, protože jediné co jí drží na místě jsou rostlinky za jejichž listy se zachycuje. Samozřejmě udělám vše co jí zlepší životní úroveň, ale než se do mě pustíte s tím co všechno dělám špatně a že bych se měla utopit v míse, musím se bránit tím že je to můj první osobní styk s akvaristikou vůbec a vše co konkrétně o této rybce vím jsem vyčetla z internetu.

úplný vůl

12.1.2017 00:50
úplný vůl

XXX.XXX.192.63

Pardon *plynový měchýř.

12.1.2017 02:53
Dotaz

XXX.XXX.110.146

A jste si jistá, že je tam proti svojí vůli? Betty, pokud mají možnost, si lehají do rostlin, nespí na dně. V jakém ji máte objemu?
Jinak u plynového měchýře jsem se setkala spíš s tím, že se neudržely ve sloupci vody, takže padaly na dno a hodně se nadřely vyplaváváním k hladině.

Jinak zde něco o akváriu pro bettu:
http://snehovyobcasnik.blogspot.cz/2016/12/akvarium-pro-bettu-splendens-v-otazkach.html

úplný vůl

12.1.2017 09:46
úplný vůl

XXX.XXX.192.63

Bohužel jsem si jistá, chuděra si vplave pod list a jakmile se hne tak jí to katapultuje zpátky. Dnes ráno jsem se radovala když jsem ji viděla plavat nenáročně po dně, ale pořád se jí nadzvedává ocásek. Je v akvu s objemem 10l, vím že by bylo lepší mít alespoň jednou tolik, vždyť jednou se také dočká. Spíš bych tedy, také neviděla problém s plynovým měchýřem, ale připsala to na účet špatné kvalitě vody, Hold pořídím filtr a topítko, třeba to pomůže. Nicméně děkuji za vaší pozornost a pomoc.

12.1.2017 12:45
amiš

XXX.XXX.11.45

Promiňte, nechci být zlá, nebo se nevhodně ptát, ale takových dotazů podobných vašemu je po Fauně více. Proč jste si tedy rybu pořizovala, když sama víte, že nemáte vhodné podmínky? Nešlo pár dnů ještě počkat? Možná to byl nevhodný dar, nebo tak, ale otázek typu: pořídil jsem si zvíře, ale nemám vhodné podmínky je stále dost. Já si vždy nejprve pořídila ty podmínky, vše prostudovala x krát se přesvědčila, že je vše jak má a pak teprve zvíře pořídila. Jinak. přeji vám, ať se daří a beta se uzdraví. Čistá voda dělá zázraky, zkuste i pořídit stabilizátor vody. Držím palce Jarka.

12.1.2017 13:42
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Čím krmíte? Nemůže to dělat strava?
Hoďte sem fotku akvária, ať máme představu, jak je to zarostlé.

Měla byste udržet naprosto nezávadnou vodu (NO2 nula, amomiak taky, pH v mezách normy), topítkem udržovat teplotu cca 28 stupňů (betta snese i 30) a k tomu bezpodmínečně kryt. Jestli chcete nějak desinfikovat vodu, tak zkuste třeba Esha léčivo. Možná nezávadné podmínky pomůžou vrátit její stav do normálu.

88888

14.1.2017 11:31
88888

XXX.XXX.154.115

Mě to betťák dělal taky ale po cca 3 dnech a víměně vody to přestalo možná kouknout jestli se zlepší..

Tulamore

29.10.2019 19:00
Tulamore

XXX.XXX.5.227

Nevim proc mi rybka nechce plavat furt stoji na jednom miste a dive se

4.11.2019 04:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tulamore napsal(a):
Nevim proc mi rybka nechce plavat furt stoji na jednom miste a dive se

A má kde plavat? Kolik má k plavání litrů?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík