Norin
XXX.XXX.26.17
Zdravím akvaristé!
Mám akvárium o objemu 375l a už půl roku v něm úspěšně chovám rybičky. V akváriu mám také spoustu rostlin, takže pravidelně hnojím hnojivem seachem flourish a iron. V poslední době se ale začaly rozpadat listy rostlině sagittaria platyphylla. Jedná se o nedostatek nějakého prvku?
Děkuji.
Může to být. Dávám odkaz na bezva web, je zde i zmíněný vliv pH na dostupnost prvků. Zkuste to aplikovat na svoje akvárium.
http://maniakva.sweb.cz/prvky.htm.
Norin
XXX.XXX.168.11
Norin
XXX.XXX.168.11
Jojo, mám tři klasický ancistruse a taky čtyři otiky. V tom je ten problém? Krmim je celkem dost.
Mně to přijde jako nedostatek železa nebo manganu. Vy železo dodáváte - takže buď ho tam dáváte příliš, a to se tluče s manganem, který je kvůli tomu nevyužitelný a nebo máte pH nějak mimo a to snižuje vstřebávání Fe.
Já bych změřila pH a pokud je normální, tak bych ubrala na železe. Případně na chvilku zkusila jiné hnojivo.
Já bych tohle hoblování uprostřed jinak zdravého listu na místě, kde se dobře "parkuje" uvalila v první řadě na ancíky
copak dostávají dobrého?
otíci jsou snad jemnější, ti by asi takhle nesedřeli.
u mě listy v souvislosti se železem žloutli celé.
ale možný je všechno a třeba má pravdu dotaz, radí dobře a podle svých zkušeností
teď přijít na to, v čem je zrovna v téhle nádrži zakopaný pes
Norin
XXX.XXX.168.114
Krmim jen krmivem od Tetry. Takže ancici baští Tetra pleco wafers. A nijak si nestěžují. Naopak, spíš se o to perou... A taky když na dno dopadne krmivo od Tetry jiného druhu.
Norin
XXX.XXX.168.114
Dobrá, děkuji moc za Vaše názory. Nakoupím okurky, změřim pH a dám vědět. :D.