Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Betta

21.1.2017 20:13
Betta

XXX.XXX.114.30

Dobrý den chtěla sem se zeptat máme samce Betty a pořídili jsme mu nové 60l akvárium má v to kameny kytky topitko všechno v akváriu je umístěna i filtrace a naše rybka je pořád u té filtrace
Budje pod ní nebo na ni ale nejčastěji je omotana u filtrace tak že na tělíčko ji proud nejde ale nechává si pomoci proudu pořád vlat ploutve (něco jako kdyby si je chtěla vyfenovat :D )
Máte s tím někdo zkušenosti prosím dělá mi to starost.

21.1.2017 20:38
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Možná ten filtr vytváří moc silné proudění a to betám nevyhovuje, takže dá se to řešit plovoucími rostlinami, které vytvoří na hladině oblast s klidnější voudou v které se bety celkem rády zdržují.
Ta ryba nebude plavat v proudu vody, to by jí vyčerpalo.
konkrétně bety filtraci až tak nepotřebují, hlavně hlídat teplotu vody a teplotu vzduchu nad hladinou, aby se nenachladily.

Betta

21.1.2017 22:28
Betta

XXX.XXX.114.30

Když sem ten filtr vypnula tak se stále od filtrace nehnul:/ je to 60l akvarko má tam živé rostliny tak se bojím tam tu filtraci nemít každopádně opravdu to vypadá že si rád nechává foukat ploutvicku např na druhé straně to vůbEC neproudí když sem přestěhovala filtraci na druhou stranu. Akvarka tak si filtraci stejně našel a pořád je u ní i když ji vypnu a je pustena minimálně...zkusila sem koupit i pár neonek myslela sem ze ho rozptyl ale nic.

21.1.2017 22:44
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Asi se mu to zdá jako vhodný úkryt. Když jsem choval bety, tak většinou byly někde u hladiny schované v rostlinách, ve volné vodě moc neplavaly.
Filtr můžete nasměrovat proti kratšímu rozměru nádrže, proudění tak bude menší, možná jste tak i udělala.

21.1.2017 23:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Něktetří beťáci na filtru lehávají, to je normální. Má tam rostliny, do kterých by si lehnul? Oni běžně pospávají blízko k hladině, jestli je tohle jeho jediná možnost, tak se na něj nezlobte.

Ohledně toho proudu - stačí na špejli uvázat nit, ponořit tam, kde si myslíte, že to nepoudí, a uvidíte, jestli je to fakt.

P.S.: Filtr nevypínejte.

Betta

21.1.2017 23:49
Betta

XXX.XXX.114.30

Kytky tam má a hodně tu filtraci sem zkusila vypnout asi na hodku už jen že zoufalosti
No on je ale spíš pod filtraci a nebo vedle filtrace kousek (asi 1cm) od toho má zasazené velké kytky takový větší keř a na druhé straně má nižší kytky ale takový pořádný keř z toho
Spíš mi jde o to že on se od toho filtru nehnul asi 2-3 dny pořád je jen u něj mě by to osobně ani nevadilo kdybych věděla že se mu tam jen líbí ale opravdu se o něj bojím má celé akvarko spoustu květin prulezu skalek a schovek a on je jen v jednom rohu u filtru a občas na ten filtr i útočí

Betta

21.1.2017 23:53
Betta

XXX.XXX.114.30

Takže není na hladině ale vlastně dole u pisku nejčastěji je tak ve ctvrtce akvarka cca 8cm od písku obmotany kolem té filtrace a nechává si vlat ploutev.

22.1.2017 00:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Všichni naši beťáci milují a využívají vzplývavé kytky. Pořiďte mu ceratopteris siliquosa, kterou nezasadíte - jen ji necháte se ve vodě vznášet. Když bude dost veliká, uvidíte, že zaleze do ní.

Ta kytka roste jako plevel, často ji někdo daruje. Jestli jste z Plzně nebo Prahy, kus vám klidně dám. Nebo tady můžete poprosit akvaristu z vašeho kraje (dolní část stránky):
https://rybicky.net/atlasrostlin/ceratopteris_thalictroides

Betty obecně nejsou moc zdatnými plavci, ty dnešní vyšlechtěné mají ty ploutve prostě těžké, rády si je někde odloží a já se jim ani nedivím. Preferují ale polohu blízko hladiny, domečky u dna pro ně nemají smysl. Sami si na dno, pokud jim dáte možnost výběru, nikdy nelehnou.

Betta

22.1.2017 05:53
Betta

XXX.XXX.114.30

Já vám moc děkuji koupím tu ceratopteris siliquos a snad to pomůže.

27.1.2017 18:16
balisek

XXX.XXX.131.211

A proč vám vadí, že beťák lehá na filtru? Můj (již druhý v pořadí) to dělá taky. Betty rády odpočívají blízko u hladiny a filtr je dobré místo. Nedělejte si starosti a nechte beťáka, ať se povaluje kde chce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík