Poecilia velifera (živorodka velkoploutvá)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2017 23:24
rate

XXX.XXX.127.224

Chci se zeptat, u této živorodky se udává velikost do 12cm (v přírodě do 15cm) a délka života okolo 3-5 let.
Odpovídá to skutečnosti? Jak rychle roste? Chtěl bych se pokusit přiblížit se k oněm maximálním velikostem. Jak na to nejlépe? Mám chovnou skupinu 1,4 v jednodruhové nádrži cca 700 l, teplota 23-24°C, s přídavkem soli. Na přelomu roku se objevily první mláďata, nechal jsem je s rodiči a je to v pohodě(nežerou je). Nyní mají tak cca 12-15mm. Krmím vícekrát denně suchým se spirulinou. Poradíte co ještě udělat pro optimální růst? Kolik by asi měly mít v půl roce, roce... Kdy dospívají pohlavně ? Chtěl bych někdy vidět alespoň 12 cm veliferu

28.1.2017 08:38
linduš

XXX.XXX.79.4

Znám případ živorodek (hlavně mečovky), které byly vyloženě obrovské. z dálky to vypadalo jak hejno karásků to se opravdu nevidí, padla mi brada.
pán je choval přes léto v rybníčkách, na podzim slovil tyhle macky.
důležitý asi bude prostor a strava + kvalita prostředí. jenom na vločky bych nesázela, chce to pestrou stravu a v tomhle případě bych se snažila krmit hlavně živým (já teda mraženým) a čerstvým (spařenou zeleninou), suché vícero druhů.

29.1.2017 08:49
chondro

XXX.XXX.18.197

Tak určitě zvyš teplotu vody na 26°C.Pro velifery je ideál velké zasluněné akvarium s produkcí
řasy a taky lehce brakická voda.

29.1.2017 09:37
rate

XXX.XXX.127.224

chondro napsal(a):
Tak určitě zvyš teplotu vody na 26°C.Pro velifery je ideál velké zasluněné akvarium s produkcí
řasy a taky lehce brakická voda.

Děkuji za rady, brakická voda je, na polovinu nádrže může shora slunce, tak zkusím tu teplotu
Jinak to suché střídám, krmím 3x denně (Tetra PRO Algae - Algae wafers/Hikari/ - Tetra min granules), občas dám i patentky (ale moc žhavé na ně nejsou). Chci zkusit přepasírovaný hrášek. Dá se použít i sterilovaný z konzervy?

29.1.2017 10:16
chondro

XXX.XXX.18.197

No nevím a jak tu brakickou vodu děláš?To krmivo asi víckrát denně uvodom si že tyhle ryby příjmají potravu v přírodě velkou část dne kdy ozobávají řasu a podobně.Taky žabronožka by byla víc než vhodná a ten hrášek bych nedával.Zkusil bych spíš ptařinec a když ho rozmiksuješ můžeš tím krmit i ty žabronožky.

29.1.2017 11:07
rate

XXX.XXX.127.224

Brakickou vodu chápu jako směsnou mořskou a "sladkou" vodu, tak jsem dal mořskou sůl z Billy (bez přídavku jodu, ale s jakousi látkou proti spékavosti) v množství 5g/l. Špatně? (nejsem akvarista)
Ty řasy si ozobávají přes den ze stěn a rostlin. V létě, až bude více slunce, to bude s řasou asi lepší.
Žabinec je možný, ten roste celý rok. Lepší spařit, nebo syrový? Ten hrášek jsem myslel kvůli bílkovině.
Občas (když se doma vaří špenát), bych mohl podat i ten?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2017 20:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel se většina ryb chovaných v akváriích postupně zmenšuje.Jednou jsem se marně snažila odchovat větší Mečovky.Neříkám ale že to je nemožné.K tomu krmení, v tomto případě by nebyla na škodu i zelená řasa přímo v akváriu, já ji u živorodek nechávala úmyslně růst na zadní stěně, tak si mohou ryby trvale přilepšovat, Konzervovaný hrášek určitě ne, žabinec spíš spařený kvůli možnosti zavlečení parazitů, se špenátem nemám zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík