Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janicka56

30.1.2017 13:44
Janicka56

XXX.XXX.119.50

Dobry den, mam akvarium 250l a v tom Tlamovce a antistruse.Zařízeno pisek a lavove hnede kameny, koraly dekorační.Zajimalo by me jak je to s vodou zda musim měnit kazdy tyden nekde pisou az 3tydny..nebo je lepsi koupit a merit ph vody a doladit chemicky?co radite pan od ktereho mam ryby tvrdi ze jen cistil filtr a solil...Pujdou bojim se aby mi nechciply...Krmim granulkama, specielnim jidlem pro Tlamovce a trochu spenatem mrazenym...
Jake jsou vase zkusenosti?Dik za rady.

30.1.2017 23:31
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Ty lávové kameny nejsou moc dobré pro ryby, jsou zbytečně ostré. Ale není to kritické. Výměnu vody bych doporučoval 2/3 objemu každých 14 dnů. Nebo si pořiďte sadu na měření NO2 a při zvýšení přistoupíte k výměně vody. Jestli budete mít ten test, tak si změřte i parametry vody z vodovodu. Samozřejmě je dobré taky změřit pH, ale předpokládám, že vám z vodovodu netečou nějaké extrémní hodnoty, abyste to musela dolaďovat chemicky.
To speciální jídlo pro tlamovce sem klidně napište spolu s chovanými druhy: z fotky to vypadá jako nějaká zebra, možná socolofi a acei.
Na mražený špenát a vůbec zeleninu zapomeňte, stačí kvalitní krmivo s rostlinnou složkou.
P. S. Filtr kontrolovat minimálně co dva týdny a vyprat ve vodě vypuštěné z akvária. Určitě nestačí jenom čistit filtr, ryby potřebují výměnu vody, nejlépe za čerstvou odstátou. Kdo chce chovat tlamovce by s tím měl počítat. Solit tlamovcům není potřeba, pouze pokud by měli například nějakou odřeninu, která by jim plesnivěla, tak se dá trochu přisolit, aby kůže vylučovala více slizu a rána se zahojila. Dodání minerálů a solí je vhodnější přilitím malého množství vincentky při výměně vody, Já dávám tak deci na sto litrů, ale není to nutné.

Janicka56

2.2.2017 07:35
Janicka56

XXX.XXX.119.50

Ahoj dik za odpoved, zvolila jsem chemickou cestu ph mame kolem 7 doladuji na 8-9ph coz by melo byt optimalni...Jak casto bych mela merit to ph?Tu vodu bych tedy nemusela menit tak casto kdyz budi takto doladovat ph ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík