Dobrý den, chtěl bych si pořídit Geosesarma sp. red devil, ale nevím jestli jim toto prostředí bude vyhovovat.
Poradil by mi někdo co dodat?
Předem děkuji.
Dobrý den, UVB není potřeba pro tento druh. Jelikož se jedná o druh, který žije ve spleti kořenů, větví a listí, tak mu bohatě stačí pestrá strava. A také to, že je to spíše druh, který je spíše aktivní za šera. Takže bych mu nesvítil vůbec či jen slabounce.
Ohledně vaší nádrže - Jak máte vyřešenu výměnu vody v té misce? To budete ty kameny vytahovat a pak jí vyndáte či vodu v ní budete nějak odsávat?
Já osobně tedy nejsem moc velký příznivce toho aby tam byli takové kameny. On se totiž může podhrabat a pak ho může kámen zavalit a zabít.
Souhlasím s odpovědí od fishtown, před pár lety jsem zkoušel chovat zemní kraby, Určitě nedávat žádné těžké kameny nebo klády do terária, protože se budou snažit pod to zahrabat a může je to přimáčknout. Co se týká nádoby na vodu. dá se to řešit dvěma miskama v sobe, kdy se ta vnitřní vyndá a vylije a dá zpátky, Vnější drží tvar. Krabi budou zanášet do vody substrát a tak je dobré mít možnost to rychle vyčistit. Já jsem použil větve, které ale začaly plesnivět, takže to taky nebylo dobré. Lepší jsou nějaké kusy korku nebo kořeny které neplesniví, Jako úkryt kůra nebo půlky květináčů. Moc se mi s těmi kraby nedařilo, musel jsem taky odstaňovat pořád zbytky potravy. Lepší zkušenost mám třeba s říčními kraby Potamon, které jsem měl v akváriu do poloviny voda a nad vodou vybudované ostrůvky z kůry a úkryty z kokosu.
PetraVojta

XXX.XXX.86.10
Dobrý den,
může krab red devil sežrat svého kolegu? Máme tři krabi a jeden se nám dlouho neukázal, tak po týdnu jsme se dívali a nenašli. Dlouho ani nejedli.
Děkuji za odpověď.