Dobrý den,
Ráda bych si pořídila Bettu a přemýšlím jestli se hodí nějaká rybka k ní. Napadlo mě danio, které by mělo být relativně nenáročné a současně si říkám, že jeho zbarvení není tak výrazné aby se s bettou "netlouklo". Ale říkám si jakou velikost akvária, protože nemám vůbec odhad na velikosti? Myslíte, že 40l je malé, pokud bych tam měla cca 6-7 danií a jednu bettu? A pak jsem se chtěla zeptat na filtr- bude stačit slabý proud jak pro bettu tak pro dania? Případně doporučili by jste spíše jinou rybku? Podotýkám jsem začátečník :).
Dobrý den,
asi by to mohlo fungovat, ale trochu se tam neshodne teplota. Dánia mají radši vodu do 26 stupňů a Betta od 26 st.. S tou velikostí asi spíš vzít 50x30x30 čili 45 litrů. Téměř všechny filtry se dají zeslabit, dokonce i třeba bublifuk, který je asi nejlevnější varianta. Vzduchovací motorek koupíte tak do 400 Kč (já mám v 50l od Tetry), molitan za pár korun, co nejvetší a ten potom zakryjete rostinami(třeba hustý porost limnophily).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dánia mají rády větší prostor pro plavání beta má raděj klid mezi rostlinama ale mohlo by to jít když akvárium dobře osázíte ale vepředu necháte dost místa pro plavání.Jinak bety jsem chovala běžně při 24 stupních a vždy se mě dožily více jak dvou let v plné kráse a zdraví, pro dánia je tato teplota taky dobrá.Jinak rozhodně volte akvárium delší než vyšší, pak litry budou stačit pokud tedy raděj nezvolíte větší.Slabý proud vody v malém akváriu rozhodně stačí, nechtěli by ste mít místo akvária pračku