Tedysek

XXX.XXX.42.197
Ahoj, máme na zahradě jezírko (2*3m a hloubka 75cm). Máme tam importovaného koi z japonska. Hledám už nějakou dobu jak se jeho barva jmenuje. On je celý cerny, ale bříško a spodní stranu prsních ploutví má výrazné zlatou, jako kdyby se proplazil přes zlatou barvu zvýrazňovače. Tenhle nás Japonec je kupodivu dost plachý, drží se zejména u dna a k hladině plave jen pro žrádlo. Vždycky je vidět jen jak mává ploutvema :) má cca 40- 50cm. Tak hledám a hledám a nenacházíme. Třeba budete vědět vy. Foto bohužel nemám. Bude až zas jezírko po zimě bude procházet generálkou.
xx

XXX.XXX.56.140
Koi kaprům se nevěnuju, ale z dlouhé chvíle jsem podle Vašeho popisu zkoušel hledat a mohl by to být "KARASU" (označení té barvy) zkuste se podívat na ten odkazy...(na druhém odkazu sjet níž na stránce)
http://koitotheworld.blogspot.cz/2012/05/doitsu-karasu-butterfly-koi.html
https://www.koitotheworld.com/pages/shop-by-variety.
Tedysek

XXX.XXX.0.245
To bude možná ono. Děkuji moc :) ještě si to rozkliknu na pc. Jinak přítel jehož ten koi je konstatoval "Bezva, takže další karas!" :D Jo netuším prosím co se dá dělat s mimina má krásu? Mnozí se to jak divy a chceme je udržet v rozumném počtu. Něco co není tak drasticky pro ženskou :D.
xx

XXX.XXX.56.140
Není zač, a určení je bez záruky ! já opravdu nejsem odborník na koi kapry...jen jsem hledal přes Google, jinak to KARASU znamená v japonštině "vrána" (takový ten černý pták...) a to barevné břicho může být u téhle variety žluté, oranžové, červené nebo prý i bílé. Myslíte jako co dělat s mladými zlatými karásky ? (asi jste psala z mobilu ?) No zkusit nabídnout po známých, po rodině, v práci, dát inzerát tady na ifaunu nebo na Bazoš, zkusit se poptat třeba i v místních zverimexech jestli by tam ty mladé nechtěli...zabíjet nebo jinak likvidovat mladé by mi bylo taky líto. Nebo vybudovat další rybníček nebo rovnou veeeeelkééé jezírko A to tam máte toho koi kapra jen toho jednoho ? nebudete pořizovat další ?
Tedysek

XXX.XXX.0.245
Jo jo píšu z telefonu. Měli jsme ještě vloni víc koi, asi 4, ale na podzim nám je vylovila cizí kočka i krásného koi barevný ho co měl cca 55cm :( toho jsme oplakali. To byl takové kamarád. Tenhle Japonec je bazlivy, což mu asi zachránilo krk. Máme asi 6 karasu barevných i jednoho v barvě našeho Japonce. A vloni nám udělali asi 25 miminek. Letos jsem na počítala zatím 18 přeživších, ale nejsou vetsi než 4cm a i to je možná moc. Jezirko má 2900l to zatím stačí. Asi jsme jediní kdo má z jezírka ven schůdky pro psy :D máme dva a už tam spadli oba. :) tak letos uděláme generálku v jezirku a zkusím udělat fórky našich rybaku. :) pracuje s přítelem spolu v jeho firmě, tak tam není kde nabízet, ale zkusím to tady třeba. :) diky.
xx

XXX.XXX.56.140
Tak těch kaprů je fakt škoda jedině nechávat psy celodenně puštěné jestli to jde aby hlídali a plašili (kočky), pokud se to dá, abyste časem ještě nepřišli i o ten zbytek. Jak si tam jednou ta kočka zvykla chodit, tak v tom bude asi pokračovat A to je ten černý opravdu import Japonsko ?
Tedysek

XXX.XXX.0.245
Psi jsou právě pusté ni furt. To nám bylo divný a oni ryby neradi. jj je import Japonsko. Dostal ho přítel ještě s jedním stejným od jedné zákaznice, ale jeden zemřel už kdysi. Tenhle je držák. Nejsou k němu sice žádné doklady, ani nevím jestli se delaji... jestli to je jako u psů třeba. Až uděláme generálku v jezirku chceme pořídit malé koi. Já chci typicky bílého s oranzovym flekem na cele. Vloni jsem ho našla nahodou v hornbachu. Tak snad letos zase bude. A ještě chci butterfly koi. Ti se mi moc líbí. Budem proti ty kočce dělat z betonu a kamenů židů 20cm na kraji jezírka. To prý už kočky nezvládnou. Jen doufám ze tam nezahálí nás kocour ale ten loví jen myšky.
Tedysek

XXX.XXX.0.245
Za automatická oprava na telefonu je hrozná.20cm zidku. A kocour by neměl spadnout.
xx

XXX.XXX.56.140
Ta zídka kolem je dobrý nápad, jenom aby tam pak kočka stejně nechodila lovit tam kde budou ty schůdky pro psy, předpokládám že ty tam budete asi nechávat - právě kvůli těm psům. No a nemohl být pachatel nakonec opravdu ten domácí kocour ? To byste se divila, ale kočky jsou strašné potfory. Jednu máme teda taky doma a mít i to jezírko, tak nepochybuju že tam chodí lovit taky. Každopádně doufám, že pak sem hodíte fotky nových přírůstků, rád se kouknu snad se nezapomenu sem zase někdy podívat
Tedysek

XXX.XXX.49.14
Nene, kocour tam neloví. Máme divné zvířata, všem přijdou ryby moc slizké na to, aby jim věnovali pozornost. A kocour ani ty myšky nežere, přinese je vyměnit za granulky. Ale všichni tam chodí pít, tak snad tam nezahučí. Schůdky tam necháme, to jo. Teď sháním kde v okolí Rakovníka si vypůjčit jezírkový vysavač, abych to jezírko nemusela vypouštět a drbat ručně. Bohužel vše je v okolí Vyškova. Tak třeba nakonec ukecám přítele, aby jsme ho koupili. :) Je a zeptám se tě, jak silnou UV lampu bysme měli mít? Máme dva 50l filtry (byly tři, ale jeden zimu nevydržel) a v jednom je UV lampa, předpokládám, že když jsme ji kupovali v létě, tak teď už moc funkční nebude, že bych rovnou koupila silnější kdyžtak. Jo a jezírko teda 2900l. Já se ti s fotkama klidně přihlásím zase sem do diskuze, nebo napiš mail. Velký jezírko jssme chtěli, i jsme měli člověka co by to za babku vybagroval, folie bysme zvládli taky, ale co nás vyděsilo, byla cena profi filtru, aby to za něco stálo a hlavně bych už nepřesvědčila psy, že se tam nemaj cachtat. :).
xx

XXX.XXX.56.140
S tou UV lampou bohužel neporadím U mně (zatím) jezírko zůstává jedním z těch snů, co možná tak někdy v příštím životě... Ale jsem prostě zatížený na koi, závojnatky, karásky, tak vždycky když na ně někde narazím tak očumuju, obdivuju, čtu diskuze tady na ifauně a tak.
Třeba tady ty dvě videa, to je prostě sen, musí to být strašně uklidňující, sedět tam u toho "LIFE"
https://www.youtube.com/watch?v=Vailcsz0NUY
https://www.youtube.com/watch?v=nXSTOZ0f8Jc
Kdysi jsme měli aspoň to akvárko s těma závojnatkama, tak doufám že se časem k tomu zase někdy vrátím, bylo to moc fajn, jen už bych rád ve větším měřítku. Aspoň to obr akvárko
Tedysek

XXX.XXX.0.245
Tak akvária bych taky ráda, ale na to máme doma moc kolísání teplotu v zimě. Ti udělám foto našeho jezírka jak vypadá teď a prestanes si ho prát :) kupodivu jsou tam ty ryby šťastný
Tedysek

XXX.XXX.0.245
xx

XXX.XXX.56.140
Jakejpak brčálník ! Brčálník si teda já představuju naprosto jinak Co by za něco takového někteří (jako třeba já) dali...jenom by to chtělo (nebrat prosím jako rejpání) aspoň trošku nějaké zeleně kolem, třeba i ve velkém květináči, klidně i plastovém, jsou teď běžně na prodej i takové hezké. Prostě aby tam kolem i něco rostlo. Když máte kapra přímo z Japonska tak třeba Imperata cylindrica ´Red Baron´ ta teda zelená není (je červená)ale je fakt pěkná, a je z toho Japonska, akorát ale spíš do toho květináče, je celkem choulostivá na naše zimy, přes Google se dá najít hromada fotek tak aspoň jedna inspirační
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e6/be/5b/e6be5bac04e993d0cec42922c1bed877.jpg
V květináči nebo v nějaké míse, truhlíku...přezimuje v pohodě, někde ve sklepě garáži atd. kde nemrzne, mám vyzkoušeno.
Nebo třeba nějaké kosatce, ostřice, nebo třeba kalokvět (agapanthus) v tom květináči. Prostě něco zeleného.
Jinak k těm akvárkám a kolísání teploty...jsou i akva topítka na vytápění
Tedysek

XXX.XXX.34.73
On to tam ještě vloni rostlo. Tři keře, levandule, u filtru okrasná tráva a kousek vedle mám regalek na truhlíky. Ale pak přišlo štěně tak proto to tak dopadlo
Tedysek

XXX.XXX.34.73
A v jezírku rostou lekníny a rákos. :).
xx

XXX.XXX.56.140
Tak to se moc omlouvám za komentář Jenom mi přišlo, že tam ty kytky prostě chybí. A lekníny a rákos ještě nerostou, tak zatím nejsou vidět, prostě mi to přišlo takové moc holé.
xx

XXX.XXX.56.140
Ale ta okrasná tráva tam nakonec zůstala, ne ? Je vidět že tam nalevo něco raší. Že aspoň něco to likvidační psí řádění vydrželo
Tedysek

XXX.XXX.34.73
On do ní chodí lehat druhý pes a kocour. to je fakt skoro nemožné to tam mít zarostlý. jednou okolo udělám nízký dřevěný plůtek a už to bude v pohodě