Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tedysek

6.4.2017 20:35
Tedysek

XXX.XXX.42.197

Ahoj, máme na zahradě jezírko (2*3m a hloubka 75cm). Máme tam importovaného koi z japonska. Hledám už nějakou dobu jak se jeho barva jmenuje. On je celý cerny, ale bříško a spodní stranu prsních ploutví má výrazné zlatou, jako kdyby se proplazil přes zlatou barvu zvýrazňovače. Tenhle nás Japonec je kupodivu dost plachý, drží se zejména u dna a k hladině plave jen pro žrádlo. Vždycky je vidět jen jak mává ploutvema :) má cca 40- 50cm. Tak hledám a hledám a nenacházíme. Třeba budete vědět vy. Foto bohužel nemám. Bude až zas jezírko po zimě bude procházet generálkou.

xx

8.4.2017 14:35
xx

XXX.XXX.56.140

Koi kaprům se nevěnuju, ale z dlouhé chvíle jsem podle Vašeho popisu zkoušel hledat a mohl by to být "KARASU" (označení té barvy) zkuste se podívat na ten odkazy...(na druhém odkazu sjet níž na stránce)
http://koitotheworld.blogspot.cz/2012/05/doitsu-karasu-butterfly-koi.html
https://www.koitotheworld.com/pages/shop-by-variety.

Tedysek

8.4.2017 18:03
Tedysek

XXX.XXX.0.245

To bude možná ono. Děkuji moc :) ještě si to rozkliknu na pc. Jinak přítel jehož ten koi je konstatoval "Bezva, takže další karas!" :D Jo netuším prosím co se dá dělat s mimina má krásu? Mnozí se to jak divy a chceme je udržet v rozumném počtu. Něco co není tak drasticky pro ženskou :D.

xx

8.4.2017 19:03
xx

XXX.XXX.56.140

Není zač, a určení je bez záruky ! já opravdu nejsem odborník na koi kapry...jen jsem hledal přes Google, jinak to KARASU znamená v japonštině "vrána" (takový ten černý pták...) a to barevné břicho může být u téhle variety žluté, oranžové, červené nebo prý i bílé. Myslíte jako co dělat s mladými zlatými karásky ? (asi jste psala z mobilu ?) No zkusit nabídnout po známých, po rodině, v práci, dát inzerát tady na ifaunu nebo na Bazoš, zkusit se poptat třeba i v místních zverimexech jestli by tam ty mladé nechtěli...zabíjet nebo jinak likvidovat mladé by mi bylo taky líto. Nebo vybudovat další rybníček nebo rovnou veeeeelkééé jezírko A to tam máte toho koi kapra jen toho jednoho ? nebudete pořizovat další ?

Tedysek

8.4.2017 19:14
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Jo jo píšu z telefonu. Měli jsme ještě vloni víc koi, asi 4, ale na podzim nám je vylovila cizí kočka i krásného koi barevný ho co měl cca 55cm :( toho jsme oplakali. To byl takové kamarád. Tenhle Japonec je bazlivy, což mu asi zachránilo krk. Máme asi 6 karasu barevných i jednoho v barvě našeho Japonce. A vloni nám udělali asi 25 miminek. Letos jsem na počítala zatím 18 přeživších, ale nejsou vetsi než 4cm a i to je možná moc. Jezirko má 2900l to zatím stačí. Asi jsme jediní kdo má z jezírka ven schůdky pro psy :D máme dva a už tam spadli oba. :) tak letos uděláme generálku v jezirku a zkusím udělat fórky našich rybaku. :) pracuje s přítelem spolu v jeho firmě, tak tam není kde nabízet, ale zkusím to tady třeba. :) diky.

xx

8.4.2017 19:44
xx

XXX.XXX.56.140

Tak těch kaprů je fakt škoda jedině nechávat psy celodenně puštěné jestli to jde aby hlídali a plašili (kočky), pokud se to dá, abyste časem ještě nepřišli i o ten zbytek. Jak si tam jednou ta kočka zvykla chodit, tak v tom bude asi pokračovat A to je ten černý opravdu import Japonsko ?

Tedysek

8.4.2017 20:27
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Psi jsou právě pusté ni furt. To nám bylo divný a oni ryby neradi. jj je import Japonsko. Dostal ho přítel ještě s jedním stejným od jedné zákaznice, ale jeden zemřel už kdysi. Tenhle je držák. Nejsou k němu sice žádné doklady, ani nevím jestli se delaji... jestli to je jako u psů třeba. Až uděláme generálku v jezirku chceme pořídit malé koi. Já chci typicky bílého s oranzovym flekem na cele. Vloni jsem ho našla nahodou v hornbachu. Tak snad letos zase bude. A ještě chci butterfly koi. Ti se mi moc líbí. Budem proti ty kočce dělat z betonu a kamenů židů 20cm na kraji jezírka. To prý už kočky nezvládnou. Jen doufám ze tam nezahálí nás kocour ale ten loví jen myšky.

Tedysek

8.4.2017 20:35
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Za automatická oprava na telefonu je hrozná.20cm zidku. A kocour by neměl spadnout.

xx

9.4.2017 11:55
xx

XXX.XXX.56.140

Ta zídka kolem je dobrý nápad, jenom aby tam pak kočka stejně nechodila lovit tam kde budou ty schůdky pro psy, předpokládám že ty tam budete asi nechávat - právě kvůli těm psům. No a nemohl být pachatel nakonec opravdu ten domácí kocour ? To byste se divila, ale kočky jsou strašné potfory. Jednu máme teda taky doma a mít i to jezírko, tak nepochybuju že tam chodí lovit taky. Každopádně doufám, že pak sem hodíte fotky nových přírůstků, rád se kouknu snad se nezapomenu sem zase někdy podívat

Tedysek

9.4.2017 12:05
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Nene, kocour tam neloví. Máme divné zvířata, všem přijdou ryby moc slizké na to, aby jim věnovali pozornost. A kocour ani ty myšky nežere, přinese je vyměnit za granulky. Ale všichni tam chodí pít, tak snad tam nezahučí. Schůdky tam necháme, to jo. Teď sháním kde v okolí Rakovníka si vypůjčit jezírkový vysavač, abych to jezírko nemusela vypouštět a drbat ručně. Bohužel vše je v okolí Vyškova. Tak třeba nakonec ukecám přítele, aby jsme ho koupili. :) Je a zeptám se tě, jak silnou UV lampu bysme měli mít? Máme dva 50l filtry (byly tři, ale jeden zimu nevydržel) a v jednom je UV lampa, předpokládám, že když jsme ji kupovali v létě, tak teď už moc funkční nebude, že bych rovnou koupila silnější kdyžtak. Jo a jezírko teda 2900l. Já se ti s fotkama klidně přihlásím zase sem do diskuze, nebo napiš mail. Velký jezírko jssme chtěli, i jsme měli člověka co by to za babku vybagroval, folie bysme zvládli taky, ale co nás vyděsilo, byla cena profi filtru, aby to za něco stálo a hlavně bych už nepřesvědčila psy, že se tam nemaj cachtat. :).

xx

9.4.2017 12:28
xx

XXX.XXX.56.140

S tou UV lampou bohužel neporadím U mně (zatím) jezírko zůstává jedním z těch snů, co možná tak někdy v příštím životě... Ale jsem prostě zatížený na koi, závojnatky, karásky, tak vždycky když na ně někde narazím tak očumuju, obdivuju, čtu diskuze tady na ifauně a tak.
Třeba tady ty dvě videa, to je prostě sen, musí to být strašně uklidňující, sedět tam u toho "LIFE"
https://www.youtube.com/watch?v=Vailcsz0NUY
https://www.youtube.com/watch?v=nXSTOZ0f8Jc
Kdysi jsme měli aspoň to akvárko s těma závojnatkama, tak doufám že se časem k tomu zase někdy vrátím, bylo to moc fajn, jen už bych rád ve větším měřítku. Aspoň to obr akvárko

Tedysek

9.4.2017 16:24
Tedysek

XXX.XXX.0.245

Tak akvária bych taky ráda, ale na to máme doma moc kolísání teplotu v zimě. Ti udělám foto našeho jezírka jak vypadá teď a prestanes si ho prát :) kupodivu jsou tam ty ryby šťastný

Tedysek

9.4.2017 18:44
Tedysek

XXX.XXX.0.245

xx

10.4.2017 12:16
xx

XXX.XXX.56.140

Jakejpak brčálník ! Brčálník si teda já představuju naprosto jinak Co by za něco takového někteří (jako třeba já) dali...jenom by to chtělo (nebrat prosím jako rejpání) aspoň trošku nějaké zeleně kolem, třeba i ve velkém květináči, klidně i plastovém, jsou teď běžně na prodej i takové hezké. Prostě aby tam kolem i něco rostlo. Když máte kapra přímo z Japonska tak třeba Imperata cylindrica ´Red Baron´ ta teda zelená není (je červená)ale je fakt pěkná, a je z toho Japonska, akorát ale spíš do toho květináče, je celkem choulostivá na naše zimy, přes Google se dá najít hromada fotek tak aspoň jedna inspirační
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/e6/be/5b/e6be5bac04e993d0cec42922c1bed877.jpg
V květináči nebo v nějaké míse, truhlíku...přezimuje v pohodě, někde ve sklepě garáži atd. kde nemrzne, mám vyzkoušeno.
Nebo třeba nějaké kosatce, ostřice, nebo třeba kalokvět (agapanthus) v tom květináči. Prostě něco zeleného.
Jinak k těm akvárkám a kolísání teploty...jsou i akva topítka na vytápění

Tedysek

10.4.2017 12:20
Tedysek

XXX.XXX.34.73

On to tam ještě vloni rostlo. Tři keře, levandule, u filtru okrasná tráva a kousek vedle mám regalek na truhlíky. Ale pak přišlo štěně tak proto to tak dopadlo

Tedysek

10.4.2017 12:21
Tedysek

XXX.XXX.34.73

A v jezírku rostou lekníny a rákos. :).

xx

10.4.2017 13:33
xx

XXX.XXX.56.140

Tak to se moc omlouvám za komentář Jenom mi přišlo, že tam ty kytky prostě chybí. A lekníny a rákos ještě nerostou, tak zatím nejsou vidět, prostě mi to přišlo takové moc holé.

xx

10.4.2017 13:37
xx

XXX.XXX.56.140

Ale ta okrasná tráva tam nakonec zůstala, ne ? Je vidět že tam nalevo něco raší. Že aspoň něco to likvidační psí řádění vydrželo

Tedysek

10.4.2017 14:04
Tedysek

XXX.XXX.34.73

On do ní chodí lehat druhý pes a kocour. to je fakt skoro nemožné to tam mít zarostlý. jednou okolo udělám nízký dřevěný plůtek a už to bude v pohodě

12.4.2017 14:30
Lassa22

XXX.XXX.213.126

Tedysek napsal(a):
On do ní chodí lehat druhý pes a kocour. to je fakt skoro nemožné to tam mít zarostlý. jednou okolo udělám nízký dřevěný plůtek a už to bude v pohodě

Dobrý den, byla bych ráda kdyby jste se vrátili k téma Koi Děkujeme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík