Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dakotaaa

13.4.2017 09:40
Dakotaaa

XXX.XXX.171.146

Dobrý den, přemýšlím, že bych své Bettě pořídila do akvárka kamaráda. Líbí se mi Živorodka ostrotlamá (Black Molly), četla jsem, že je mírumilovná, ale i tak se chci zeptat, jestli je to dobrý nápad.
Akvarium má 15l. A také jsem se nikde pořádně nedozvěděla, jestli Živorodky potřebují vzduchování nebo ne. Díky za radu.

13.4.2017 12:52
karo2702

XXX.XXX.172.116

Živorodky dost špiní akvárium, ale to není problém, když se čistí. Já mívám s bettama klasické guppy. Ale co jsem měla black molly ve společném akva, tak samice mi uhnaly všechny samce moll i když byl jeden větší než ony. Ale 15 l je málo pro molly, takže buď větší akva nebo místo moll dát třeba ty guppy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2017 21:20

Mám mollyny...zatím nebyly na žádnou rybu agresivní, ale vzhledem k tomu, že můžou mít až
8 cenťáků a myslím, že minimální počet ve kterém se dají chovat jsou 2 samice a že jsou to velcí producenti odpadu je 15l hodně málo...sama jsem je měla dočasně v 25l akva 4 kusy a bylo to dost náročný...teď jsou v šedesátce a myslím, že to je minimum, kam se daj dát...
Na rovinu do 15l bych k betě nic nepořizovala a nebo bych si pořídila větší akvíško.

14.4.2017 10:43
karo2702

XXX.XXX.172.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám mollyny...zatím nebyly na žádnou rybu agresivní, ale vzhledem k tomu, že můžou mít až
8 cenťáků a myslím, že minimální počet ve kterém se dají chovat jsou 2 samice a že jsou to velcí producenti odpadu je 15l hodně málo...sama jsem je měla dočasně v 25l akva 4 kusy a bylo to dost náročný...teď jsou v šedesátce a myslím, že to je minimum, kam se daj dát...
Na rovinu do 15l bych k betě nic nepořizovala a nebo bych si pořídila větší akvíško.

Taky myslím. Všude se píše minimální počet 5 a 80l akva. Dají se chovat i v menším, ale musí se čistit, čistit, čistit.

14.4.2017 12:40

Já teda osobně, když by se mi zdál beťák málo, tak bych zkusila nějaký krevetky, nejsou tak náročné na prostor, pomáhají s údržbou akvárka a ještě se na ně hezky kouká

15.4.2017 19:18
Pupča

XXX.XXX.54.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda osobně, když by se mi zdál beťák málo, tak bych zkusila nějaký krevetky, nejsou tak náročné na prostor, pomáhají s údržbou akvárka a ještě se na ně hezky kouká

Krevetky k beťákovi nejsou dobrá volba, beťák je bude nahánět a lovit, buď se chovají nebo úplně vymizí :(.

16.4.2017 11:37

Pupča napsal(a):
Krevetky k beťákovi nejsou dobrá volba, beťák je bude nahánět a lovit, buď se chovají nebo úplně vymizí :(.

Aha, tak to beru zpět, s betou nemám zkušenost a brala jsem to spíš na velikost akva

Přidejte reakci

Přidat smajlík