Nazalia

XXX.XXX.236.154
Mam obavy ze nic takoveho jako bojovnice nebojovna neexistuje :) -> https://cs.wikipedia.org/wiki/Bojovnice
ale v cesku se velmi snadno da sehnat bojovnice pestra, ad uz od chovatele nebo ze zverimexu.
Nazalia

XXX.XXX.236.154
Páni fakt ze jo :D
hm, je tezke rict jesi tento druh vubec nekdo chova, nektere druhy neni mozne sehnat skoro ani v cele evrope...
jiko79
Děkuji za odpověď všem, mám Bojovnici pestrou a zjistil sem že i oni jsou mírné.A dají se chovat z jinýma rybkami, vyděl sem to u chovatelů které sem navštívil.A poslední týdny i u sebe, mám je společně v jednom akváriu z jinýma rybkami a úplně bez problému. A to akvárko není moc velké 54l mám tam 21 ryb.a celkem zarostlé do půlky. Bojovnice nejeví nijak zájem aby jiné rybky napadala jak mi bylo řečeno..
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
lada 4
napsal(a):
Děkuji za odpověď všem, mám Bojovnici pestrou a zjistil sem že i oni jsou mírné.A dají se chovat z jinýma rybkami, vyděl sem to u chovatelů které sem navštívil.A poslední týdny i u sebe, mám je společně v jednom akváriu z jinýma rybkami a úplně bez problému. A to akvárko není moc velké 54l mám tam 21 ryb.a celkem zarostlé do půlky. Bojovnice nejeví nijak zájem aby jiné rybky napadala jak mi bylo řečeno..
Ony vyjma malého potěru a sebe na malém prostoru nic nenapadají. To jen tady někteří žijí potřebou dělat z nich velké bílé žraloky.
shedey

XXX.XXX.252.18
I bojovnice pestré dokáží žít ve společenském akváriu, jen k tomu potřebují určité věci. První je určitě tam nemít rybky se závojema, už vůbec ne barevnýma, pak ne ryby které rádi okousávají jiné ryby a větší ryby než je bojovnice, třeba skaláry by je v době tření ukousali. Je lepší mít u samečka i několik samiček, on se pak bude soustředit na ně a nebude si všímat jiných ryb. Hodně zarostlé akvárko, ať se můžou samičky popř. sameček, když ho začnou holky napadat schovat.
A nakonec, co Beťák, to osobnost. Některý může být letargický ke všemu a bude si všímat jen samiček, další může být natolik neutrální že vám umlátí i rybky, co by normálně neviděl.
U bojovnice nebojovné je to jednodušší. Zaprvé je mnohem krásnější než bojovnice pestrá (jo věc názoru). Jsou to společenské ryby (ne hejnové) takže s ostatními rybami nemají problém.
Je možné je i křížit s jinými bojovnicemi.