Nutne potrebuji radu :-(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamila88

7.6.2017 18:49
Kamila88

XXX.XXX.44.14

Dobry den,
potrebovala bych poradit, koupily jsme dceri rybicku (betta bojovnice samecka), mame ji uz asi tri mesice v akvarku na 2l vody a vymenovala jsem tak cca po 3-4 dnech a krmila spetkou jidla kazdy den a ted uz asi dva dny neji, vsechno bylo v pohode, az tedkom posledni 3dny plave po akvarku jako splasena, furt se schovava a tedkom dokonce je nahore u hladiny a nehybe se, ale kdyz zaklepu na akvarko tak se trochu pohne a dokonce se necha bez problemu pohladit, coz nebylo mozny nikdy, jen tak si ji pohladit aby neutekla, docela se bojim aby nam neumrela, to by byla dcera asi hodne spatna Prosim poradte co nasi rybicku trapi.
Predem dekuji za odpoved Kamila

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2017 18:50

Kamila88 napsal(a):
Dobry den,
potrebovala bych poradit, koupily jsme dceri rybicku (betta bojovnice samecka), mame ji uz asi tri mesice v akvarku na 2l vody a vymenovala jsem tak cca po 3-4 dnech a krmila spetkou jidla kazdy den a ted uz asi dva dny neji, vsechno bylo v pohode, az tedkom posledni 3dny plave po akvarku jako splasena, furt se schovava a tedkom dokonce je nahore u hladiny a nehybe se, ale kdyz zaklepu na akvarko tak se trochu pohne a dokonce se necha bez problemu pohladit, coz nebylo mozny nikdy, jen tak si ji pohladit aby neutekla, docela se bojim aby nam neumrela, to by byla dcera asi hodne spatna Prosim poradte co nasi rybicku trapi.
Predem dekuji za odpoved Kamila

No, asi umře.

trápí jí, jako všechny betty v dvoulitrových sklenicích, špatné podmínky chovu.

Kamila88

7.6.2017 18:52
Kamila88

XXX.XXX.44.14

Takze myslite ze je male akvarko?A neda se nejak zachranit?Opravdu je to pro nas clen rodiny smajlík

7.6.2017 18:55

Ne, když ryba apaticky plave u hladiny, tak už je skoro po ní.

a tyhle betária, to je katastrofa. ono sice beta moc neplave, takže jakože nepotřebuje prostor, ale ve větší sklenici neudržíte nikdy stabilní chemii vody. navíc beta potřebuje teplý vzduch nad hladinou, jinak si nachladí labyrint.

Kamila88

7.6.2017 18:58
Kamila88

XXX.XXX.44.14

Nechavala jsem ji vodu odstat tak den pred vymenenim a zadnou chemii jsem ji tam nedavala, jen nechapu ze tak dlouho byla v pohode a najednou tohle

8.6.2017 12:56
amiš

XXX.XXX.59.157

Jednou to prostě už nedala. Pokud byla pro Vás člen rodiny, na její památku nastudijte něco o chovu bet a minimálních podmínkách pro jejich zdravý život a věřte, užijete si mnohem více radosti z krásné podívané na zdravou a spokojenou rybku. Jarka.

evan

12.6.2017 08:37
evan

XXX.XXX.41.245

amiš napsal(a):
Jednou to prostě už nedala. Pokud byla pro Vás člen rodiny, na její památku nastudijte něco o chovu bet a minimálních podmínkách pro jejich zdravý život a věřte, užijete si mnohem více radosti z krásné podívané na zdravou a spokojenou rybku. Jarka.

No jenom jestli to studium pomůže někomu, kdo na připomínku "ve větší sklenici neudržíte nikdy stabilní chemii vody" odpoví zcela mimo mísu "zadnou chemii jsem ji tam nedavala". chudák betta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík