Dobry den,
moje dcera si prala k narozeninam akvarium tak dostala 54l set. Ma ho uz priblizne mesic. Akva jsme osadili rostlinkama a nechali tyden zabehnout. Pouzili jsme pripravek na upravu dody dodany sesetem. Po tydnu jsme poridili rybicky.3 molly gold,2 molly black,10 neonek a 4 ancitrusy gold.
Priblizne po trech tydnech se jeden ruzkatec ponoreny zacal zbarvovat do rezava, viz foto. Zbarveni je ve stredni casti rostiny ktera smerem nahoru roste oper normalne zelena, dole je provlecena pod kusem dreva a na druhe strane ve stejne urovni je opet zbarvena.
Muzete mi prosim zkust poradit cim to je a pripadne jestli je to normalni? Ostatni ruzkatci jsou cele zelene.
Pak je tam jeste jedna rostlinka Pogostemon helferi a na nem jsou videt take stejne zbarvene flicky. Tato rostlinka byla pridava priblizne po dvou tydnech. Viz foto.
Jeste doplnim ze v te urovni kde je rostlina jinak zbarvena jde vzduch z filtru do akvaria a ten jde do rostliny.
S pozdravem smidla.eu.
Ceratophyllum demersum si pravděpodobně zvykne, je to naprosto nenáročná rostlina, akvárium není zajeté. Takový základ zajetého akvária osobně beru jako 3 měsíce. Naopak pogostemon helferi je rostlina náročná, která potřebuje dostatek živin a často i přidávání CO2 (podle vstupní vody). Pogostemonu v tomto AQ moc naději nedávám.
Štěrk není moc vhodný. Zkoušel jste test, jestli nejde o vápenec?
surpanblog.cz.