Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mat

20.8.2017 22:12
Mat

XXX.XXX.85.147

Dobrý den mám založené akvárium 54l. Už jsem do něj dal: 4 mečovky,4 neonky a 3 gold Molly ale nevím jak dál.

20.8.2017 22:33
linduš

XXX.XXX.79.4

Jak dlouho je založené? Nastudoval jste si nějaké základní potřeby těch vašich ryb, třeba velikost akvária, množství do hejna, teplota...?

Mat

21.8.2017 08:14
Mat

XXX.XXX.85.147

Je založené dva měsíce a s rybami mi poradil prodavač ze zverimexu.

Mat

21.8.2017 09:03
Mat

XXX.XXX.85.147

Mohl bych přidat ještě paví očka?

21.8.2017 10:50
karo2702

XXX.XXX.172.116

Neonky jseou hejnový, přidejte ještě 4, ale jinak vás tu někteří akvaristi sežerou, že je to pro ně malé akva.
Molly a mečovky jsou dost veliké ryby, takže už bych nic dalšího nepřidávala. Navíc všechny živorodky špiní vodu a už čistit to po 3 mollách bude něco

21.8.2017 11:09
linduš

XXX.XXX.79.4

Nepřidávat žádné ryby!
přidat spoustu rostlin!
nastudovat svoje ryby (prodavači nevěříme, vše si sami ověříme...).
ono to bude stejně veselý. dno plný světlých kamínků (určitě bude šumět), prakticky žádné rostliny, ryby vhodné spíš do větších nádrží a hodně zatěžující vodu (s trochou smůly se budou množit geometrickou řadou), filtr není ani vidět, takže filtrovací plocha hodně mizerná.
pořešit rostliny, filtr, zvážit výměnu dna...v mezičase nastudovat si něco o fungování akvárií...

Mat

21.8.2017 17:05
Mat

XXX.XXX.38.74

Ok dik.

21.8.2017 19:31
Zlatá rybka

XXX.XXX.14.48

Dobrý den,

jsme začínající chovatelé a máme rovněž akvárium 54 l, které budeme teprve zařizovat a vybavovat podle potřeb vybraných rybek. Nesmírně se nám líbí závojnatky, ale, jak jsme se dozvěděli, akvárium o této velikosti by pro ně bylo moc malé. Proto ještě pátráme dále, jestli náhodou neexistují nějaké druhy závojnatek, které jsou menší, nebo jestli neobjevíme nějaké jiné menší rybky, které jsou jim podobné. Na závojnatkách nás zaujal hlavně jejich vzhled a pocit, jaký z nich máme, působí na nás klidně, mírumilovně a klidně a pokojně se také pohybují. Budeme velmi vděčni za jakoukoliv radu nebo doporučení.

Uvažujeme také o želvičkách, ale zase, prozatím víme jen o těch, které více vyrostou a potřebují proto větší prostory. Naše otázka opět zní, zda neznáte i nějaké menší vodní želvičky?smajlík

Předem děkujeme za trpělivost a případné rady a zkušenosti.

21.8.2017 20:38
karo2702

XXX.XXX.172.116

Zlatá rybka napsal(a):
Dobrý den,

jsme začínající chovatelé a máme rovněž akvárium 54 l, které budeme teprve zařizovat a vybavovat podle potřeb vybraných rybek. Nesmírně se nám líbí závojnatky, ale, jak jsme se dozvěděli, akvárium o této velikosti by pro ně bylo moc malé. Proto ještě pátráme dále, jestli náhodou neexistují nějaké druhy závojnatek, které jsou menší, nebo jestli neobjevíme nějaké jiné menší rybky, které jsou jim podobné. Na závojnatkách nás zaujal hlavně jejich vzhled a pocit, jaký z nich máme, působí na nás klidně, mírumilovně a klidně a pokojně se také pohybují. Budeme velmi vděčni za jakoukoliv radu nebo doporučení.

Uvažujeme také o želvičkách, ale zase, prozatím víme jen o těch, které více vyrostou a potřebují proto větší prostory. Naše otázka opět zní, zda neznáte i nějaké menší vodní želvičky?smajlík

Předem děkujeme za trpělivost a případné rady a zkušenosti.

Vodní želvičky do akvária nepatří, pro ně se dělají želvária s plošinou.
Závojnatky mě také okouzlují, ale mám taky jen menší akva, na velké není místo.
Menší závojnatky nejsou, ale pokud vám jde o dlouhé ploutvičky, vyřeší to alespoň guppy nebo samec bojovničky. Já mám 100l, takže jsem si osobně dala do akva dlouhoploutvé neonky, které se také pomalu a ladně pohybují

Přidejte reakci

Přidat smajlík