Zkušenosti začátečníků, začátky zkušených.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

akvanoob

21.8.2017 11:56
akvanoob

XXX.XXX.156.160

Ahoj, můžete prosím vepsat svou osobní zkušenost se zakládáním prvního akvária? S jakým objemem jste začínali, s jakými rybkami, rostlinkami.. atd.. a jak to dopadlo?

KONEČNĚ mám své bydlení a můžu si splnit sen. Pročítal jsem knihy o akvaristice už od šestnácti, teď už nějakou dobu procházím různé weby na internetu. Mnohdy se ale rady dost rozchází. Navíc si i po tom všem připadám jako naprostý laik, prostě dokud nezkusím, nevím.

Kdo by vložil odkaz na video pro začátečníka, se kterým se ztotožňuje, tomu předem extra děkuji.

Stejně nedám dopustit na osobní zkušenosti. Rád bych měl pro začátek akvárium o objemu 100-120l..Váhám zda koupit set nebo jednotlivé komponenty..

co si myslíte o těchto produktech?

1. https://akvaria.heureka.cz/cat-gato-akvarium-pacific-100x30x40-cm-120-l/?s=6#reviews

2. https://akvaria.heureka.cz/aquael-leddy-80-akvarijni-set-105-l-bily/

3. https://akvaria.heureka.cz/cat-gato-akvarium-set-96-l/

Předem děkuji za každou radu a zkušenost. Petr.

tolik653

26.8.2017 20:47
tolik653

XXX.XXX.249.175

Ahoj, začínal jsem s 10l akvárkem s krevetami, šlo to, funguje dosud. Na začátek ti doporučuju rostlinky jako je Egerie, Limnophila, Valisneria, Anubias, Rotala, Bacopa, Cryptocoryne, mech, Riccie, Sagitarie, Hygrophila, Salvinie, okřehek, Pistie, Růžkatec... Ohledně setů.. Jsou dost na nic, většinou je slabé světlo a filtr. Jediné sety jsou dobré od Eheim a Juwel. Takže doporučuji si to spíš složit sám. Filtr vem Atman čerpadlo 200 a biomolitan, co největší a nebo externí, pokud máš peníze navíc.. :-D Světlo vem silné, nebudeš litovat, třeba Chihiros. Dno tmavé 2-4mm... A rybky... Když si toho hodně přečteš, tak jakýkoli druh může být nenáročný. Ale můžeš začít s neonkami, živorodkami, pancéřníčky, dánia, razbory, tetry, parmičky, cichlidky..

akvanoob

29.8.2017 11:59
akvanoob

XXX.XXX.156.160

Mockrát ti děkuju! Dám na tebe

31.8.2017 07:36
petronia

XXX.XXX.133.203

Ja jsem zacinala se setem 60litru - celkem nanic. Slaby svetlo, slaby filtr - rostliny nesli, ryby kapali (pavi ocka - kdysi nenarocna ryba ted hodne proslechtena). Je urcite lepsi zacit s vetsim akva, pres 100litru a vyskladanym (ono udelat nejaky "zacatecnicky chyby" v par litrech a v 100litrech je rozdil - vetsi akva se s tim lip vyporada). Jinak souhlas s "tolik653". Osvedcilo se mi blede modre pozadi, vyniknou jak ryby, tak rostliny...hodne zdaru

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 19:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem začínala asi s 20. litry a živorodkami.Ono v sedmdesátých letech tolik vymožeností nebylo a rodiče nechtěli platit údajně za hlouposti. Až když jsem si začala vydělávat, tak to už bylo o něčem jiném

akvanoob

1.9.2017 13:49
akvanoob

XXX.XXX.156.160

petronia napsal(a):
Ja jsem zacinala se setem 60litru - celkem nanic. Slaby svetlo, slaby filtr - rostliny nesli, ryby kapali (pavi ocka - kdysi nenarocna ryba ted hodne proslechtena). Je urcite lepsi zacit s vetsim akva, pres 100litru a vyskladanym (ono udelat nejaky "zacatecnicky chyby" v par litrech a v 100litrech je rozdil - vetsi akva se s tim lip vyporada). Jinak souhlas s "tolik653". Osvedcilo se mi blede modre pozadi, vyniknou jak ryby, tak rostliny...hodne zdaru

Za vše velké díky :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík