Ester678
XXX.XXX.59.54
Ahoj, do akvária jsem si nějak natáhla vodnatelnost (asi s kytkou, ryby jsem nekupovala a v akvárku se za poslední 2 roky jinak nic nezměnilo a podmínky vyhovovali). Bylo tu v 72l 12 členné hejno parmiček čtyřpruhých, ancistrusové a pancéřníčci. Stručně zbyly 2 parmičky, jedna vypadá, že brzo pojde a ta druhá se tváří zdravě, ale nakolik je doopravdy nevím. A teď přemýšlím, jestli mám uspat obě. Na jednu stranu ta jedna vypadá zdravě, na tu druhou, nevim, jestli jí nebude smutno, přeci jen parmičky jsou hejnech a navíc, i když projde karanténou tak se mi nechce risknout, že si nakazím i ty nové. Co radíte vy?
Ester678
XXX.XXX.58.67
Zbývají dvě, jedna z nich brzo uhyne taky a pak je tu jedna, která se tváří zatím ok. Akvárium bych znovuzakládala celé, co přesně tam chci ještě nevím. Tak právě přemýšlím, jestli mám zabít obě, nebo nechat jen tu jednu :(.
No...já osobně bych zdravou nechala dožít (mám na to podmínky), ale když budete zakládat akvárium od začátku a jiné místo není, tak by vzhledem k okolnostem (stáří ryby + možná nákaza + hejnovka osamotě) utracení obou ryb nebyla špatná volba.
než jí trápit samotou a zajížděním akvária, což nemusí přežít...
Ester678
XXX.XXX.59.54
Tak to ryba vyřešila za mě :/ utratila jsem obě, protože druhá už se mi v době váhání nafoukla taky. A příčinu už taky vím, jedna osoba tam omylem nalila vodu z kytky vedle a ta byla zalitá nějakým hnojícím sajrajtem. Takže to akvárium musím znovuzakládat tak jako tak.