Dominika878
XXX.XXX.233.27
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Předevčírem jsem dostala nové akvárium a dva axolotly. Bohužel obojí najednou. Akváruim mám jakž takž, ikdyž tuším, že je to špatně, musela sem do něj axolotly dát :(
Problém je ale s granulátem, který sem tam dala jako "podestýlku" = 1-2 mm viz. foto. Četla jsem, ze má být co nejmenší, ale kdyz teď vidim jak jí a občas kamínek zhltnou a zase plyvou ven, nejradši bych se šla oběsit :( prosím o radu, jestli to mám vyndat a čím to mám případně nahradit. Nechci je chudáky moc stresovat, už tak toho mají za sebou dost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
S Axolotly sice zkušenosti nemám ale s mloky a čolky jo, velký rozdíl by to neměl být.Tento typ granulátu neznám a co neznám nevolím, tudíž bych koupila klasický písek kolem 3mm.Více úkrytů asi i rostlin, je to vše o penězích, hlavně bych ale koupila vhodný filtr, na kvalitu vody jsou bez pochyb také nároční, bílý zákal vody co vidím jim nebude svědčit a to by právě filtr měl zvládnout, pak už jen volit vhodné krmivo a bude to v pohodě. Jinak co se týče jejich stresování, pokud budete akvárium přestavovat, tak je vylovte do větší ale mělké nádoby, trochu jim zatemněte, nekrmit, budou klidnější, pak je akorát vypustíte do hotového.
Dominika878
XXX.XXX.233.27
Dobry den, moc Vam dekuju za rady. Voda uz je cista a dala jsem tam vic kytek a i prolejzacku. Tu budu muset ale casem vymenit za vetsi. Mohu se jeste zeptat na vas nazor na ancistrusy? Dala sem do akvaria dva stejne velike jako jsou ted Axolotlove a zatim si nic nedelaji. Bude to do budoucna problem? Chtela bych, aby mi neco cistilo bordel po Axolotlech. Filtr mám Eheim Aquaball. Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Podle mě to nemusí dělat s těmi ancistrusy dobrotu, mě ancící napadali některé ryby/poranily i některé vzrostlé závojnatky/, vzhledem k tomu že mají u žaber ostré vytažitelné trny, mohou poranit i axolotly, ti se je mohou zas časem až povyrostou snažit sežrat.Další problém je v teplotě vody, pro axolotly je třeba voda kolem 20 stupňů i méně a pro ancíky potřebujete víc teplou.No a pokud se vám dělá v akva rychle nepořádek, tak buď je akvárium moc malé, nebo překrmujete, i když je fakt že axoloti produkují hodně odpadu, pak už zbývá jen pravidelně odkalovat a jako čističe bych asi koupila nějaké ampulárie, mohly by to přežít a když ne tak axíkům nic nehrozí