Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2017 01:01
jakub123

XXX.XXX.168.127

Dobrý den,
Velice dlouho dobu mám v hlavě dilema, řeším otázku zda-li rampa s led diodama dokáže zastoupit normální klasické t5. Viděl jsem od juwell rampu 54w cena kolem 6tisíc, o peníze by až tak nešlo ale zajímá mě jestli si člověk za 6 tisíc nekoupí drahou lampičku pod kterou se rostliny jen budou krabatět.

Děkuji za odpoveď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2017 12:11

Mývala jsem jak klasické žárovky, pak eko ž., klasické zářivky, nyní mám asi druhým rokem easy led pouhých 18W na 350 l.Někomu by se to zdálo málo, taky jsem si zprvu myslela, ale svítí až moc, takže vypínám vždy jeden okruh/má dva/a i tak stačí.Jinak asi nejvíc jsem byla spokojená s klasickými zářivkami s teplým spektrem.Tolik peněz za to se fakt asi nevyplatí, jediná výhoda diod je že přeci jen celkově akvárium vypadá líp.

3.10.2017 19:51
linduš

XXX.XXX.79.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mývala jsem jak klasické žárovky, pak eko ž., klasické zářivky, nyní mám asi druhým rokem easy led pouhých 18W na 350 l.Někomu by se to zdálo málo, taky jsem si zprvu myslela, ale svítí až moc, takže vypínám vždy jeden okruh/má dva/a i tak stačí.Jinak asi nejvíc jsem byla spokojená s klasickými zářivkami s teplým spektrem.Tolik peněz za to se fakt asi nevyplatí, jediná výhoda diod je že přeci jen celkově akvárium vypadá líp.

A jak tam jdou rostliny?

3.10.2017 22:13
jakub123

XXX.XXX.168.127

Právě strašně mě zajímá jak jdou rostliny pod tím zaplatit třeba 6000 neni pro mě problém ale musím vedět že to nebude jen předražená špatně svítící žárovka.

4.10.2017 06:54
linduš

XXX.XXX.79.4

Akvaristé k nim teď hodně tíhnou. vím o několika, co si předělávali světla na ledky a jsou hodně spokojení, ale dalo jim to vcelku zabrat (naštudovat parametry, světlo si skládali, byla to horká novinka).
já se v nich nevyznám, i když je mám do budoucna taky v plánu. a po zkušenostech s T5 (tenkrát se teprve rozjížděly, taky jsem sháněla info, věci a skládala sama několik světel), už si nechám poradit

4.10.2017 14:25
jakub123

XXX.XXX.168.127

To je velice hezký názor děkuji, no samozřejmě můžete si koupit dražší ikdyž v této době docela slušně aji cenově dostupné jednotky v kterých sou kromě bílých ledek obsaženy i zelené červené a modré pro maximální potřeby rostlin a ryb. Někdo to řeší třeba 10w reflektory taky je to zajímavá úvaha nebo cry-led čipy nevim přesně jak se to píše tak mě nekamenujte :) ale ty se musí aktivně chladit.

9.10.2017 16:17

Jistě že jdou rostliny dobře, jinak bych to neměla víc jak rok a to led osvětlení právě zahrnuje jak samotný okruh jen bílých led, tak zvlášť barevných.Cenu vám už ale přesně nepovím, jen že něco přes 2000 Kč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík