Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro skaláry je vhodné vyšší akva, záleží na vás ale asi bych volila těch 60 výšku.
majo12345
napsal(a):
Mám malý priestor do ktorého vleze iba akvárium d x v x š 80x65x60cm.Akvárium bude na ocelovom podstavci + skrinka.Neviem sa rozhodnúť či mám dať šírku 60 alebo 50cm.Rozmer 80 je fix.Ten už nemôžem pridávať.Ak máte niekto podobné akvarko prosím o foto.Budem tam mať skalare.
jen.tak

XXX.XXX.208.66
kubrt11
napsal(a):
Co to omfg je?! :D Výcviková nádrž pro hlubinné potápění křečků? :D.
jen.tak

XXX.XXX.208.66
majo12345
napsal(a):
Mám malý priestor do ktorého vleze iba akvárium d x v x š 80x65x60cm.Akvárium bude na ocelovom podstavci + skrinka.Neviem sa rozhodnúť či mám dať šírku 60 alebo 50cm.Rozmer 80 je fix.Ten už nemôžem pridávať.Ak máte niekto podobné akvarko prosím o foto.Budem tam mať skalare.
Zdravíčko, určitě volte větší rozměry. Délka i výška jsou pro skaláry celkem v pohodě, pokud jich tam nebude moc, a větší šířka rybám zvětší prostor, může tam být i víc rostlin, a víc vody = lepší ekologická stabilita nádrže. A v hlubší nádrži lze dělat více "krajinné tvorby" :)
Já bych prostě vůbec neváhal. Větší nádrž je lepší nádrž (i když osobně bych to viděl tak do 500 litrů, pak už to chce profíka a zázemí :).
jen.tak

XXX.XXX.208.66
kubrt11
napsal(a):
80x90x45(dxvxš) na Skaláry ideál!
Však nic ve zlém Ale musím podotknout, že i když je výška pro skaláry opravdu dobrá, tak by to stejně chtělo přitlačit na délku. Ony rády plavou kupředu, a čím dál, tím lépe :)
Ovšem ano ano, ta výška je opravdu dobrá. Najmě když někteří lidé kupují skaláry do nádrží, které mají třicet centimetrů vodního sloupce (a i tak se jim někdy dokonce i vytírají, potvory :D).
jen.tak
napsal(a):
Však nic ve zlém Ale musím podotknout, že i když je výška pro skaláry opravdu dobrá, tak by to stejně chtělo přitlačit na délku. Ony rády plavou kupředu, a čím dál, tím lépe :)
Ovšem ano ano, ta výška je opravdu dobrá. Najmě když někteří lidé kupují skaláry do nádrží, které mají třicet centimetrů vodního sloupce (a i tak se jim někdy dokonce i vytírají, potvory :D).
Zdravím, budete se možná divit, ale z mých bezmála 50ti letých zkušeností s chovem akvarijních ryb vím, že zrovna Skaláry toho moc nenaplavou, a zvláště dospělý jedinci jsou velmi statičtí!Mám nádrží samozřejmě více, ale tenhle kout mi připadal jaksi nevyužitý, tak tam padla ta 80tka, která dohání obsah výškou!No a mě se prostě vysoké nádrže líbí, nemůžu si pomoc!
jen.tak

XXX.XXX.208.66
kubrt11
napsal(a):
Zdravím, budete se možná divit, ale z mých bezmála 50ti letých zkušeností s chovem akvarijních ryb vím, že zrovna Skaláry toho moc nenaplavou, a zvláště dospělý jedinci jsou velmi statičtí!Mám nádrží samozřejmě více, ale tenhle kout mi připadal jaksi nevyužitý, tak tam padla ta 80tka, která dohání obsah výškou!No a mě se prostě vysoké nádrže líbí, nemůžu si pomoc!
Vidíte - a ty moje právě plavou dost, celé hejno :) I když je pravda že na etapy - plavou, stojí, plavou, stojí :) Ale někdy se trochu prohánějí a je hezký pohled na to, když za okamžik přeplují téměř celou nádrž. Až mě mrzí, že se tam musí zastavit.
Každopádně vůbec netvrdím že je Vaše nádrž špatná, naopak - je mnohem lepší než většina, ve kterých jsem skaláry viděl. Někteří lidé je vážně nacpou do malých akvárek a to je potom smutný pohled. Takže držím palce a ať se tam rybám líbí :).
Určitě volte co největší akvárko se Vám do prostoru vejde. Čím větší, tím lépe se bude dařit rybičkám a můžete si jich koupit více. Pokud ještě akvárko nemáte, zkuste se mrknout sem: https://zvirata.biginzerce.cz/akvarijni-rybicky/index-1.htm já jsem si tam pořídila akvárko jen za odvoz.