Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2017 16:02
Ira

XXX.XXX.128.24

Dobrý den, mám akvarko s rybičkama asi 14 dní,24hod.filtrují, pořád kam kalnou vodu, jako mléko, to už jsem ta dávala bakterie, svítim 12hod.rostliny rostou dobřeRybičky mám čichavce, neonky a tetry. Prosím o radu, jsem začátečnik, co s tím.Děkuji rady a typy.

11.10.2017 18:11
linduš

XXX.XXX.79.4

Jak dlouho je to "mlíko"?
máte tam nějaké vodičky, hnojivo atd...?
to dno jste dobře proprali?
měníte vodu, čistíte filtr?
co ryby, nelapou po vzduchu, nejsou vystrašené, zmatené, apatické (krom krmení) streslé?

11.10.2017 21:48
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

V ziadnom pripade uz nemente vodu tym davate dalsiu vstupnu branu pre tvorbu nalevnikom vo vode vodu uz nechajte tak, ak zakladate nove akvarium je to normalne ze sa vam uroby takato kalna voda, je to normalne pri novo zalozenych kavariach netreba panikarit filter nechajte ist normalne ale v ziadnom pripade nedolievajte dalsiu novu vodu pretoze sa cely proces regeneracie akvaria zacne odznova nechajte to tak existuju pri novo zalozenych kavariach akvaregulatory ktore vam upravia vodu, musi prejst chemicky proces vody fauna atd...

11.10.2017 22:41
Ira

XXX.XXX.12.37

Rostliny jsem sazela do substratu (droboučný kamínečky), co mi nabídli ve zverimexu a tam u toho jsou bílé tabletky asi hnojivo, jak radili, tak jsem udělala, aby prý dobře zakořenily rostliny.Mlíko je od začátku, filtr peru ve vodě z akvarka, jednou za dva dny, pak dolejvam odstatou vodou, ale vždy tak 1,5lmax.Rybky bych řekla jsou v pohodě, plavou všude, nelapou po vzduchu a žerou pěkně, ale zase nepřekrmuju.Ještě mi poradili nalít tam bakterie, to bylo uplně bílý, ale za dva dny se to zlepšilo a to bylo stejný, jako před nalití těch bakterii.Jsem z toho úplně zoufala, Díky za rady.

11.10.2017 23:04
Ira

XXX.XXX.12.37

Zapoměla jsem napsat, ty batérie -bio nitrivec
substrát na rostliny - sera floredepot
Při dolejvání odstaté městské vody, mi radili nalít trochu aquatanu, aby se zlikvidoval chlor.

11.10.2017 23:05
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Nedolievajte ani jendou za dva dni vobecccc, vodu uz nechajte tak ani filter nemusite cistit za 2dni, stymi bakteriami je to v pohode to ste urobili dobre, to ze menite kazde 2dni vodu je zle nemente ju musi prejst chemicky proces ked ste zakladali na novo akvarium mali ste si kupit regulator na upravu vody pretoze ak byvate napr, v bloku kde je voda najviac chlorovana tak tym prispievate nalevnikom odznova zacinat oni s toho ziju s novej vody a tym sa vam zakaluje do biela nechajte to uz tak po pripade chodte do zverimexu nech vam daju neico na upravu vody pripravkjou je milion.

jen.tak

11.10.2017 23:18
jen.tak

XXX.XXX.208.66

Ryby se mají dávat až po měsíci zabíhání nádrže, vyjma jedné, dvou "startovních", ale krásně to jde i bez nich. To zaprvé :)

Mléčný zákal je pohoda. Filtr nečistěte, zbytečně vyplavujete bakterie. Stačí tak jednou... já nevím... za měsíc, za dva? Respektive podle toho, jak moc bude po optické stránce zanešený. Já ho čistím málokdy, protože to je málokdy potřeba.
Vodu měňte jednou týdně, a to tak pětinu celkového objemu vody (samozřejmě včetně odkalení dna, běžné údržby).
Stručně řečeno, chovejte se jakoby nic a ten zákal zmizí stejně klidně, jako se objevil :)

Na zaávěr kalsické rady - nádrž nemít podsvětlenou nebo přesvětlenou, nepřekrmovat ryby (lepší dva dny o hladu než jednou překrmit), pravidelně a v klidu měnit vodu a odkalovat, držet vhodnou teplotu, rozhodně na začátku nehnojit a nic nepřidávat (maximálně nějaký tekutý CO2, třeba od Rataje, ale to je na vás).

Jak ale říkám - mléčný zákal není žádný problém. Takže klid, ono to přejde samo. Hlavně žádné náhlé zásahy :).

11.10.2017 23:21
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Ano tak ako pisal kolega vissie netreba panikarit len tu vodu nechajte tak a filter tiez pretoze cely proces zacne odznova tym ze budete davat novu vodu zakal zmizne ja som mal zakal ze mi pomaly nebolo vidno ryby 2tyzdne som pockal a zmizol a ano suhlasim ryby ste dali skoro ale teraz uz je to jedno.

11.10.2017 23:38
Ira

XXX.XXX.12.37

Ještě se zeptám, až budu filtr prát, můžu městkou vodou nebo ze studny?
nebo musím jen z akvarka ?Když jsem ho prala, tak vodou z akvarka a filtr byl za dva dny docela špinavý, hnědý kal a pak jsem, vždy dolejvala.aby mi nechyběla voda.

jen.tak

11.10.2017 23:54
jen.tak

XXX.XXX.208.66

Ira napsal(a):
Ještě se zeptám, až budu filtr prát, můžu městkou vodou nebo ze studny?
nebo musím jen z akvarka ?Když jsem ho prala, tak vodou z akvarka a filtr byl za dva dny docela špinavý, hnědý kal a pak jsem, vždy dolejvala.aby mi nechyběla voda.

Rozhodně VŽDY JEN A POUZE odpuštěnou vodou z nádrže.

Při praní toho filtru vždy nějaký zákal bude, ale je opravdu velmi důležité neprat ho zbytečně často, ani zbytečně moc jako třeba ponožky. Musí tam něco málo zůstat, aby ten filtr nebyl téměř sterilní :)

Obecně pak ještě napíšu: vždy jel epší filtru ulevit tím, že ryby nepřekrmujeme, že máme ryb spíše méně než více (maximálně jeden centimetr ryby V DOSPĚLOSTI na jeden litr vody, a to platí už při nákupu mladých malých rybek), velmi důležitý je objem filtrační hmoty (kde platí že čím více, tím lépe - já sám mám třeba ve stolitrové nádrži kostku akvacitu o objemu 2 litry, tj. dvě procenta objemu akvária a ryb tam mám raději jen 72 cm na 100 litrů, aby byla rezerva).

A samozřejmě používat další druh filtru - rostliny :) Mít v každé nádrži alespoň jeden, dva druhy, které dobře, rychleji rostou.

Protože vždy a stále platí to, že je lepší mít živin málo, než jich mít moc.

12.10.2017 00:28
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Tym ze filter vycistite pod vodou z vodovodu zmiznu z neho nitrifikacne bakterie preto filter iba cistite vodou s akvaria tym nenarusite bakterie ktore sa vytvorili vo filtry a samozrejme zive rastliny ktore pohlcuju teda vyrovnavaju rovnovaju v akavriu pohlcuju amoniak ktory je sposobeny kalom rybiek atd...

12.10.2017 00:30
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Hlavne neprerybnujte akvarium a rybkam staci 1x denne jedlo viac nemusite a raz do tyzdna post teda nedavajte im nic.

12.10.2017 10:31
linduš

XXX.XXX.79.4

Už napsali kolegové.
filtr nečistit, dokud výrazně nesníží průtok (u mě třeba 1-2x za rok) a houbičku pouze ve vodě z akvária.
trochu mě zaráží, že ten zákal drží 14 dní. ale třeba je to tím čištěním filtru.
dolévat odpařenou vodu samozřejmě můžete, pouze dolévat, neměnit
dejte vědět za týden jak to vypadá.
a sledujte ty ryby

Přidejte reakci

Přidat smajlík