nevím co sem napsat
XXX.XXX.5.44
Ahoj potřebuji pomoct sameček mečovky mi doráží na paví očka mam tam i neonky ale těm nic nedělá jedné rybce úplně roztrhal ocas.
jen.tak
XXX.XXX.208.66
nevím co sem napsat
napsal(a):
Ahoj potřebuji pomoct sameček mečovky mi doráží na paví očka mam tam i neonky ale těm nic nedělá jedné rybce úplně roztrhal ocas.
Zdravíčko :) No, to je jasné - mečovky a další čilé rybky prostě "obtěžují" ostatní. Proto se některé kombinace ryb nedoporučují. Třeba právě kombinace velkoploutvých gupek s mečovkami :) Dokud tuto kombinaci budete mít, tak je prostě otrhávat budou, kdykoliv na ně narazí. Omezíte to prostorem a skrýšemi z rostlin a tak, ale nezabráníte tomu úplně.Buď bych dal pryč mečovky, nebo paví oka - třeba do akvaristiky nebo nějakému známému :).
jen.tak
XXX.XXX.208.66
linduš
napsal(a):
Nemyslím, že by to bylo normální chování mečovek, u mě nervaly nikdy ani očka, ani samce betty,
pokud je samec sám, možná by to takové chování mohlo vysvětlovat + stres z nevhodných podmínek?
Tak jasně - záleží i na podmínkách. Pokud je tam opravdu sám nebo je ta nádrž malá, přerybněná, špatně zařízená... Ale kdysi mi mečovky jako sport otrhávaly čichavce perleťové, a to prosím ve společenské, dobře zarostlé třístovce. A to jsem měl jen jednoho samce a tři samice (tudíž chlapec měl vyžití dost:). Krmení hlavně mražené, doplněné dvěma druhy suchého s řasou, takže nějaký nedostatek živin taky nehrozil.
Po přelovení ke gupkám chvilku nic, a pak mi začaly očesávat právě i ty paví oka. Od té doby jsem je neměl (i když je fakt, že dnes mám jen skaláry, čichavce a pancíky, v pětistovce a třístovcce).
Takže z mojí zkušenosti jsou to pěkné potvory a do nádrží mi už nesmí, jen kdybych jim zařídil jednodruhovou :).
jen.tak
XXX.XXX.208.66
linduš
napsal(a):
Věřím. podobný problém jsem měla s klasickým dániem.80litrů, moc pěkně zarostlé, krmení hodně pestré, danií hejno a ty potvory mi oškubali očka i samice pomalu na kost.
jakmile je to naučený zlozvyk, asi to nepůjde odbourat.
Jak je vidět, i takové nenápadné dánio umí nadělat paseku - ovšem neřekl bych to do nich :) Bude to tak, jak píšete, o tom zlozvyku. I když někdy netuším jak se může vytvořit, když mají ryby dobré podmínky...
Akvaristika je prostě celoživotní vzdělávání se :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
jen.tak
napsal(a):
Jak je vidět, i takové nenápadné dánio umí nadělat paseku - ovšem neřekl bych to do nich :) Bude to tak, jak píšete, o tom zlozvyku. I když někdy netuším jak se může vytvořit, když mají ryby dobré podmínky...
Akvaristika je prostě celoživotní vzdělávání se :).
Jo, jo člověk je někdy překvapen, že ryby někdy začnou dělat co by nečekal.Mě zrovna začali být agresivní staří samci pavího oka, když zemřela poslední samice.Jde o to že akvárium je plné mláďat+mladé živorodky velkoploutvé a samci pavích ok se pustili agresivně do všech.Musela jsem je nakonec utratit -psovi do tlamy /tak to většinou dělám/, protože byli už staří a dávat je na samotku nemělo smysl.