Dobrý den,
Moje Akra hnědá má pár bílích teček na předních ploutvičkách a jednu na řitní ploutvi, nevíte někdo, o co se může jednat? příkládám foto.
linduš
napsal(a):
Jestli je to plíseň, nejspíš se ryba něčím zranila. to by chtělo vyřešit, aby se to neopakovalo.
můžete doplnit informace o velikosti a stáří akvária, počtech ryb, intervalech a průběhu čištění
na plíseň eSHa 2000.
Zrovna jsem zakládal před měsícem nové větší akvárium asi 100 l. Mám tam 2 skaláry,2 akary 8 neonek ( které plánuji úplně zrušit ) 3 ancistruse a 3 pancéřníčky. ( v budoucnu plánuji ještě větší akvárium ) myslím si, že sem si tam přitáhl plísen nebo nějaké parazity spolu s neonkama. Protože akary mám už přes rok a nikdy žádný problém neměly.
A ty neonky problém mají?
jestli ne, tak bych to na ně spíš nesváděla. opravdu se nespíš o něco akara odřela a měsíc staré akvárko nemusí být ještě ťopík co se týče podmínek, k tomu stres...
můžete přeléčit celou nádrž, nebo jenom konkrétní rybu koupelemi v léčivu. a vodoléčba je super (častější výměny vody).
linduš
napsal(a):
A ty neonky problém mají?
jestli ne, tak bych to na ně spíš nesváděla. opravdu se nespíš o něco akara odřela a měsíc staré akvárko nemusí být ještě ťopík co se týče podmínek, k tomu stres...
můžete přeléčit celou nádrž, nebo jenom konkrétní rybu koupelemi v léčivu. a vodoléčba je super (častější výměny vody).
Právěže sem si u neonek plísně všiml.
Zatím sem do akvária kapal přípravek preventin. Ten mi ale přijde jako nefunkční. Myslíte si, že bych měl vyzkoušet tedy ten eSHa 2000? Moc Vám děkuji za rady.