Beta nafouklé břicho

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2018 17:50
Vlkodlak

XXX.XXX.109.2

Ahoj,

mám betu bojovnici a již cca týden má nafouklé břicho, normálně jí plave a udělal si hnízdo. Na internetu jsem se dočetl, že by se mohlo jednat o vodnatelnost, přikládám fotky. Prosím o radu.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2018 19:46

Já se moc v rybách nevyznám, ale čím jí krmíte?Možná by bylo vhodné vyfotit akvárko.

16.3.2018 19:51
Vlkodlak

XXX.XXX.109.2

Akvárko 20l, topítko, filtr, světlo, živé kytky, dekorace
Krmení Tetra Betta.

16.3.2018 21:40
Vlkodlak

XXX.XXX.109.2

Cat12

Myslím si, že podmínky má dobré. Proto se ptám zda se jedná o vodnatelnost nebo o něco jiného.

17.3.2018 07:32

Omlouvám se, ale dále už poradit nemůžu... (Nikdy jsem nechovala betty ) Ale zdá se mi, že něco takového měla moje skalára, ale už si na to nepamatuju.)

24.3.2018 09:49
linduš

XXX.XXX.79.14

při vodnatelnosti by měla odstáté šupiny a dost viditelně. taky by neměla mít valnou chuť k jídlu. kolik toho krmení dáváte? může se bez potíží potopit?
akvárko vypadá dobře. jak dlouho je založené? jak dlouho je tam ryba? kolik stupňů má voda? (ne ten proužek zvenčí)
nevidím, jestli je akvárko přikryté? mělo by být.

24.3.2018 10:25
Vlkodlak

XXX.XXX.109.2

Děkuji za odpověď,

Chuť k jídlu má obrovskou, krmím ale decentně (není to mé první akvárko) takže myslím že nepřekrmuji, toto je založeno cca půl roku stejně tak dlouho tam je i rybka. Beta plave všude, potopí se bez problémů, dokonce si udělal i hnilzdo. Chová se stejně jako před nafouknutým břichem Akvárko má krycí sklo teplota vody je aktuálně kolem 26stupňů.

24.3.2018 11:19
linduš

XXX.XXX.79.14

tak to je paráda. ještě napište, že filtr čistíte decentně ve vodě z akvárka až když sníží průtok a nevidím jediný problém
ještě snad výkaly, jestli nemívá dlouhé, nitkovité (střevní parazité).

24.3.2018 12:30
Vlkodlak

XXX.XXX.109.2

výkaly to je snad jediná věc co v akvárku téměř nevidím, ale opět toto je bezezměn od doby pořízení rybky Filtr čistím ve vodě z akvárka v kýblu který na to mam vyčleněný takže žádné saponáty atd.. proto mi je záhadou proč má nafouklé břicho neboť nevím co bych dělal špatně

24.3.2018 15:37
linduš

XXX.XXX.79.14

zácpa
no, tak to už taky nevím. nemá žádný příznak krom toho břicha. nezvedal něco těžkého, že by měl kýlu?
zkusila bych mu dát pár dní hladovku, jestli náhodou nesplaskne. jinak asi nemá cenu to dál řešit, když mu nic nechybí.

24.3.2018 15:38
Vlkodlak

XXX.XXX.52.211

děkuji za rady

24.3.2018 15:42
linduš

XXX.XXX.79.14

tady opravdu není zač
kdyby náhodou...dejte vědět, jsem na tu rybku zvědavá

24.3.2018 15:44
Vlkodlak

XXX.XXX.52.211

Budu informovat, povím mu ať přestane posilovat zkusím mu nastavit chvilku hladovku a ozvu se

1.4.2018 08:49
Vlkodlak

XXX.XXX.52.211

linduš napsal(a):
tady opravdu není zač
kdyby náhodou...dejte vědět, jsem na tu rybku zvědavá

Tak nějaká doba je za námi, ryba žije stále a břicho se neustále zvětšuje, ta musí brzo prasknout zatím nic nepomohlo.

1.4.2018 11:26
Teleskop1

XXX.XXX.82.158

Vidnatielka alebo vodnatelnost je bud pomala alebo rychla tazko po vedat moze mat ineho parazita atd...aku teplotu mate v akvariu? ci ju krmite zial ak ide o vodnutielku na toto vela neexistuje je otazka kedy pojde ak je to toto ja som mal tiez bojovnicu s nafuklym bruhcom spravala sa v pohode ale posla aj tak takze ak ju najdete nejaky den hore bruuchom vecte ze to bola urcite vodnatielka podla toho co vidim dbajte na hygienu vody cistenie filtr atd okyslicovanie.

1.4.2018 11:31
Vlkodlak

XXX.XXX.52.211

Děkuji za reakci, prakticky vše jsem vypsal o pár příspěvků výše uvidíme zatím to k lepšímu není

3.4.2018 11:01
linduš

XXX.XXX.79.14

hm, tak to nebude dobrý. pořád nemá žádný jiný příznak?
třeba je to prostě nějaký vnitřní problém, i to se stává.
koupat jí v lékách, když nevykazuje nějakou nemoc by bylo střílení naslepo (mohlo by jí to dorazit).

3.4.2018 16:23
Vlkodlak

XXX.XXX.28.226

Žádné jiné příznaky nemá, plave, žere, staví hnízdo, bez problémů se potopí, je akční.. prostě jak kdyby mu nic nebylo až na břicho které neustále roste

22.11.2019 12:12
Jonny34

XXX.XXX.203.13

Máme stejný problém
Ale nafouknuti se stalo cca 4h po výměně vody v akváriu. Prendal jsem je do karanténí nádrže a pouzil multimedical z podezřením na parazita prvni dny se boule zmenšily ale ted mam dojem ze se to horší tak uplne nevím co dál.

ADA1995

26.5.2020 15:00
ADA1995

XXX.XXX.231.92

Dobrý den,
mám ten samí problém s mojí Bettou. Nafouklé břicho, ale bez příznaků. Žere potápí se je akční.
Dokonce vím, kdy se jí to to břicho nafouklo, když mé sestře vyskočila s akvária. Nemohla si při pádu něco udělat?

Culka

12.4.2021 22:28
Culka

XXX.XXX.36.3

Dobrý den, můžu poprosit o radu. Jak to dopadlo s Vašimi rybkami? Pořídili jsme si betu samce a dvě samice a samicím se taky takto nafouklo břicho. Žerou, plavou, všechno v pohodě, jen ta břicha. Dají se rybky překmit? Nebo prostě když mají dost, tak už si nedají? Mám pocit, že toho hodně sní a po jídle se vždy víc nafouknou. Moc děkuji

13.4.2021 11:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

Culka napsal(a):
Dobrý den, můžu poprosit o radu. Jak to dopadlo s Vašimi rybkami? Pořídili jsme si betu samce a dvě samice a samicím se taky takto nafouklo břicho. Žerou, plavou, všechno v pohodě, jen ta břicha. Dají se rybky překmit? Nebo prostě když mají dost, tak už si nedají? Mám pocit, že toho hodně sní a po jídle se vždy víc nafouknou. Moc děkuji

Ty samice máte zaplněné jikrami, když vytvoříte podmínky, tak vám samec začne na hladině stavět pěnové hnízdo a budou se vytírat.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík