Ahoj,
mám betu bojovnici a již cca týden má nafouklé břicho, normálně jí plave a udělal si hnízdo. Na internetu jsem se dočetl, že by se mohlo jednat o vodnatelnost, přikládám fotky. Prosím o radu.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já se moc v rybách nevyznám, ale čím jí krmíte?Možná by bylo vhodné vyfotit akvárko.
Akvárko 20l, topítko, filtr, světlo, živé kytky, dekorace
Krmení Tetra Betta.
Cat12
Myslím si, že podmínky má dobré. Proto se ptám zda se jedná o vodnatelnost nebo o něco jiného.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Omlouvám se, ale dále už poradit nemůžu... (Nikdy jsem nechovala betty ) Ale zdá se mi, že něco takového měla moje skalára, ale už si na to nepamatuju.)
při vodnatelnosti by měla odstáté šupiny a dost viditelně. taky by neměla mít valnou chuť k jídlu. kolik toho krmení dáváte? může se bez potíží potopit?
akvárko vypadá dobře. jak dlouho je založené? jak dlouho je tam ryba? kolik stupňů má voda? (ne ten proužek zvenčí)
nevidím, jestli je akvárko přikryté? mělo by být.
Děkuji za odpověď,
Chuť k jídlu má obrovskou, krmím ale decentně (není to mé první akvárko) takže myslím že nepřekrmuji, toto je založeno cca půl roku stejně tak dlouho tam je i rybka. Beta plave všude, potopí se bez problémů, dokonce si udělal i hnilzdo. Chová se stejně jako před nafouknutým břichem Akvárko má krycí sklo teplota vody je aktuálně kolem 26stupňů.
Vidnatielka alebo vodnatelnost je bud pomala alebo rychla tazko po vedat moze mat ineho parazita atd...aku teplotu mate v akvariu? ci ju krmite zial ak ide o vodnutielku na toto vela neexistuje je otazka kedy pojde ak je to toto ja som mal tiez bojovnicu s nafuklym bruhcom spravala sa v pohode ale posla aj tak takze ak ju najdete nejaky den hore bruuchom vecte ze to bola urcite vodnatielka podla toho co vidim dbajte na hygienu vody cistenie filtr atd okyslicovanie.
Máme stejný problém
Ale nafouknuti se stalo cca 4h po výměně vody v akváriu. Prendal jsem je do karanténí nádrže a pouzil multimedical z podezřením na parazita prvni dny se boule zmenšily ale ted mam dojem ze se to horší tak uplne nevím co dál.
ADA1995

XXX.XXX.231.92
Dobrý den,
mám ten samí problém s mojí Bettou. Nafouklé břicho, ale bez příznaků. Žere potápí se je akční.
Dokonce vím, kdy se jí to to břicho nafouklo, když mé sestře vyskočila s akvária. Nemohla si při pádu něco udělat?
Culka

XXX.XXX.36.3
Dobrý den, můžu poprosit o radu. Jak to dopadlo s Vašimi rybkami? Pořídili jsme si betu samce a dvě samice a samicím se taky takto nafouklo břicho. Žerou, plavou, všechno v pohodě, jen ta břicha. Dají se rybky překmit? Nebo prostě když mají dost, tak už si nedají? Mám pocit, že toho hodně sní a po jídle se vždy víc nafouknou. Moc děkuji
Culka
napsal(a):
Dobrý den, můžu poprosit o radu. Jak to dopadlo s Vašimi rybkami? Pořídili jsme si betu samce a dvě samice a samicím se taky takto nafouklo břicho. Žerou, plavou, všechno v pohodě, jen ta břicha. Dají se rybky překmit? Nebo prostě když mají dost, tak už si nedají? Mám pocit, že toho hodně sní a po jídle se vždy víc nafouknou. Moc děkuji
Ty samice máte zaplněné jikrami, když vytvoříte podmínky, tak vám samec začne na hladině stavět pěnové hnízdo a budou se vytírat.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!