MÁM PÁR OTÁZEK, PORAĎTE, ZAKLÁDÁM SI PRVNĚ AKVA...
1. Mohou být některé z následujících rybiček spolu..?
Tetra Neonová, Mečovka červená black, Gavůnek vidloocasý, Tlamovec černoploutvý, Rájovec dlouhoploutvý - v akva 100lt a po kolika kusech..?
Chtěl bych mix cca třech druhů a k nim něco malinko většího na vyniknutí (jen třeba páreček)..
2. je ryba která mi bude "čistit" dno od zbytků atd. ?
Děkuji předem za rady a tipy, díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tlamovce žádného a ani duhounkem bych si nekomplikovala život.
pokud jste začátečník, tak bych tam kopla hejno neonek. možná to není tak cool, jak si představujete, ale je to milá rybka, která leccos odpustí, žere bez problémů vločky. A kolik ryb? 1 cm ryby na 2 litry vody.

napsal(a):
tlamovce žádného a ani duhounkem bych si nekomplikovala život.
pokud jste začátečník, tak bych tam kopla hejno neonek. možná to není tak cool, jak si představujete, ale je to milá rybka, která leccos odpustí, žere bez problémů vločky. A kolik ryb? 1 cm ryby na 2 litry vody.
U těch neonek bych to nebrala tak přísně...jsou to čistotný ryby.. do toho objemu bych dala klidně 20 kousků.
Já mám 20 neonek modrejch a musí říct, že to jsou docela nudný rybky..."za mlada" se neustále proháněly v hejnu po akvárku, teď se spíš tak šmrdolej na jednom místě.
Vzhledem k proporcím nádrže bych v tomhle případě klidně zvolila živorodky...třeba jednodruhovku s mečovkama, jen s těma opatrně, jsou to prasátka...max 6 kousků...2 samce 4 samice...jsou to poměrně velké ryby a bude jich "plný akvárko".