Zdravím, je v okolí Olomouce nějaký chovatel bojovnic? Sháním už nějakou dobu neúspěšně samice. Samcům už musím z hladiny odebírat kousky hnízda, aby se vůbec mohli nadechnout (blázni to fakt mají přes celá 20l akvárka). Dřív jich byly všude mraky, dnes nejsou doslova nikde. Na inzerát taky nikdo neodpovídá.
Díky, Michal.
Co vím, tak chovatelé typových bojovnic (ne zverimexových mixů) jsou v Olomouci jen dva.
Jedním z nich jsem já, ale poslední dobou se mi nedaří, takže na prodej bohužel nic nemám.
A druzí končili v lednu, nevím jestli dávali pryč vše, nebo jen chov omezovali. Ale minimálně na prodej taky teď nic nemají.
Je to bída, taky poslední dobou nemůžu sehnat dobré samice. Ani na burzách nic.
Já našel jedině z internetu, ale poštovné 600 za převoz zvířat se mi zrovna dávat nechce, když dvakrát převýší cenu samic. Jinak v čem je problém? Nebylo odbytiště? Kdybych měl říct pravdu, asi bych se spokojil i se samicí ze zverimexu, než s žádnou. Mám teď 10 samců, převážně halfmoon, jeden veiltail (krásných mi přijde, že je hrozně málo), nějaké crowntaily a jeden co se mi nedaří identifikovat (vypadá jako něco mezi plakat a rosetail - možná je to jen oškubaný halfmoon). Říkám na rovinu, že to nejsou žádné "čisté" linie, dovezli nám je do práce, tak jsem si vybral pár hezkých. Když člověk začne dělat ve zverimexu, je mu jedno, že před 6 lety skončil chov proto, že se mu samec z chovného páru za 5000 sežral jikry