Zdravím,
přemýšlel jsem, jak nejlépe vyřešit filtraci řady nádrží pro bojovnice. Rozhoduji se mezi umístěním molitanového filtru do každé ubikace, které bych napojil na výkonný kompresor, nebo zakoupit jeden vnější filtr a přes hadičky jej napojit do ostatních ubikací. V minulé době jsem používal první způsob, druhý mě pouze napadl jako jednodušší (netřeba čistit každý molitan zvlášť).
S pozdravem,
Michal.
Dobrý večer,
první způsob je pracnější na čištění, ale druhý způsob asi nepůjde (dle mého názoru) řešit jen tak nějak hadičkama. Jde o to zajistit dostatečný průtok ve všech nádržích. A to se řeší propojením všech nádrží trubkou o dostatečném průměru (odtok spodem, přítok horem). Má to ale jednu nevýhodu, při infekci v jedné nádrži je automaticky ve všech. Dále nevím jak velký objem vody máte a jestli je takový průmyslově vyráběný filtr. Řeší se to jedním akva přeměněným na filtr o dostatečném objemu a poháněný čerpadlem. Je tam i spousta možných nenadálých událostí jako ucpání jedné propojovací trubice a přetečení akva a tím i vypuštění těch ostatních atd, výpadky proudu, uzavírací a přepojovací kohouty, zkrátka není to jen tak. Rozhodnutí je na Vás.