Filtrace pro soustavu ubikací bojovnic

Bojovnice pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2018 14:14
michal.siegel

XXX.XXX.20.235

Zdravím,

přemýšlel jsem, jak nejlépe vyřešit filtraci řady nádrží pro bojovnice. Rozhoduji se mezi umístěním molitanového filtru do každé ubikace, které bych napojil na výkonný kompresor, nebo zakoupit jeden vnější filtr a přes hadičky jej napojit do ostatních ubikací. V minulé době jsem používal první způsob, druhý mě pouze napadl jako jednodušší (netřeba čistit každý molitan zvlášť).

S pozdravem,
Michal.

5.9.2018 22:53
zd50

XXX.XXX.100.214

Dobrý večer,
první způsob je pracnější na čištění, ale druhý způsob asi nepůjde (dle mého názoru) řešit jen tak nějak hadičkama. Jde o to zajistit dostatečný průtok ve všech nádržích. A to se řeší propojením všech nádrží trubkou o dostatečném průměru (odtok spodem, přítok horem). Má to ale jednu nevýhodu, při infekci v jedné nádrži je automaticky ve všech. Dále nevím jak velký objem vody máte a jestli je takový průmyslově vyráběný filtr. Řeší se to jedním akva přeměněným na filtr o dostatečném objemu a poháněný čerpadlem. Je tam i spousta možných nenadálých událostí jako ucpání jedné propojovací trubice a přetečení akva a tím i vypuštění těch ostatních atd, výpadky proudu, uzavírací a přepojovací kohouty, zkrátka není to jen tak. Rozhodnutí je na Vás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík