Akvarium ma cca 160 l... filter je tam klasicky molitanovy dvojkovy a druhy jednotkovy uhlikovy filter..... rastlinam s dari perfektne rozmoxuju sa rychlo a nezltnu... udrzba prebieha cca 2 tyzdne nkolko ta voda je skutocne strasne hneda,... dno je obyc. kamienkove... krmenie je vlockami zive mrazene cerviky z krmitka , ale to je iba teraz posledny tyzden... osadka akvaria je cca 40 gubiek, 4 prisamniky, 4 pancierniky a 4 slimaky...
Honza1991
napsal(a):
Dobrý den,To by chtělo alespoň fotku a info o nádrži. Co tam je za filtr, jak jsou na tom rostliny, jak a jak častao probíhá údržba, co je tam za dno, čím krmíte, co je tam za osadku?
Este som zabudol to foto...
Máte dost ryb co nejsou moc čistotný. Já bych zvýšil internetu výměny vody. Alespoň 1/3 každý týden. A teď dokud zákal nezmizí tak klidně častěji. Přihodil bych tam nějaké rychlerostoucí rostliny (egeria densa, pistia stratiotes nebo ceratophyllum demersum). Taky bych vyzkoušel píchnou třeba špejlí na několika mismístech do dna. Jestli z něj půjdou bublinky, tak zahnívá. V takovém případě bych postupně, na etapy, odkalil hloubkově dno.
Takhle bych to řešil já :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teda je fakt, že paví očka jsou docela prasátka......určitě souhlas s tou týdenní výměnou 1/3 vody, nikdy jsem jich neměla v akváriu tolik, nikdy se mi nestalo, aby voda byla takhle zbarvená (když teda nepočítám nějaké zbarvení od kořenu)a to dokonce ani od závojnatek, co byly v menší nádrži na přezimování (venkovní ryby)...to mi spíš v akvárku narostla řasa. Napadlo mě taky to dno.......No já bych možná zkraje ty výměny vody dělala i častější ....2 x týdně