Dobrý den. Mám tu jeden problém. Mám akvárium - 200 litrů, osazenstvo je: Čichavec modrý 3x, Čichavec zlatý 2x, Skalára amazonská 2x, Parmička černopruhá 3x, Ancistrus 2x, Mečovka mexická 6x. Děje se mi to, že skaláři začali být hodně agresivní a čistí vnější stranu filtru a nikoho k tomu místu nepustí. Začalo to včera a proto jsem rozdělil akvárium makrilonem aby ty jikry čichavci nesežrali. Bohužel jsem u skalárů nenašel ani jednu jikru, takže jsem ten makrilon dal pryč. Potřebuji se zeptat, oni ten filtr čistí nadále furt a jsou i agresivní strašně moc. Mám 6 akvárií, a jedině, kam bych ty skaláry dal aby se mi vytřeli, je 25 litrové akvárium s výškou nějakých 30 cm. Je tam ale beta, kterou bych musel přemístit. Nebo mohu počkat na nové koupené akvárium, nějakých 50 litrů s dostatečnou výškou pro odchov skalár ale už bych měl raději teď ty mladé. Nějaká rada či pomoc prosím? Díky.
Dobrý den,
Není nahodou řeč o této nádrži?
https://rybicky.net/nadrze/28952 :-)
Jinak bych určitě počkal až budete mít pro odchov skalár podmínky. Lepší je si počkat a odchovat pořádné ryby než to honit všechno na poslední chvíli a odchovat podtrhnuté ryby.
S agresivitou skalár se nic dělat nedá. To je prostě jejich povaha. Proto to chce zarostlou nádrž a vhodné spolubydlící.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud nechcete odchovávat, tak bych to neřešila, ve společenské nádrži skaláři s velkou pravděpodobností jikry neuhlídaj.....u mě se vytřou, opečovávaj jikry, přes noc jim jikry někdo (možná sami rodiče) jikry sežere a je klid....
Pokud odchovávat chcete, tak bych doporučila nastudovat, není to úplně legrace, je to spousta práce....