Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěla bych zkušenější poprosit o radu: mám doma akvárium vyrobené někdy v r. 2011 - 2012, které nebylo nikdy napuštěné, ještě je originál zabalené a celou dobu bylo v místnosti při normální pokojové teplotě. Teď to vypadá, že by se mi letos konečně mělo podařit je zprovoznit, ale mám obavu jestli za dobu "stání na sucho" nemohlo dojít k samovolnému poškození silikonu ve spojích a poklesu těsnosti akvária. Je něco takového možné, nebo akvaristickému silikonu delší pobyt na suchu nevadí? Samozřejmě můžu akvárko zkusit prostě napustit a počkat, ale má 450 l, tak bych to nerada měla případně na podlaze v obýváku .
Ahoj!
To by neměl být vůbec žádný problém. (Pokud tam tedy nebyla nějaká netěsnost již při výrobě.) Moje akvárka stála několik let na vymrzající půdě, během rekonstrukce rodinného domu a silikon to přečkal bez jediného problému a stále je bez jediného problému používám. A to jsem si některá lepil i sám neprofesionálně.
Takže uskladnění při pokojové teplotě nemá na spoje žádný vliv. (Vem si, kolik let takový akvárko leží v nějakým skladu, nebo na malé prodejně, než si ho někdo koupí. Rok výroby jsem tam vždycky hledal marně. )