Nepoužívané akvárium - zachování těsnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2018 18:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěla bych zkušenější poprosit o radu: mám doma akvárium vyrobené někdy v r. 2011 - 2012, které nebylo nikdy napuštěné, ještě je originál zabalené a celou dobu bylo v místnosti při normální pokojové teplotě. Teď to vypadá, že by se mi letos konečně mělo podařit je zprovoznit, ale mám obavu jestli za dobu "stání na sucho" nemohlo dojít k samovolnému poškození silikonu ve spojích a poklesu těsnosti akvária. Je něco takového možné, nebo akvaristickému silikonu delší pobyt na suchu nevadí? Samozřejmě můžu akvárko zkusit prostě napustit a počkat, ale má 450 l, tak bych to nerada měla případně na podlaze v obýváku .

15.11.2018 16:23
KarelC

XXX.XXX.145.217

Ahoj!
To by neměl být vůbec žádný problém. (Pokud tam tedy nebyla nějaká netěsnost již při výrobě.) Moje akvárka stála několik let na vymrzající půdě, během rekonstrukce rodinného domu a silikon to přečkal bez jediného problému a stále je bez jediného problému používám. A to jsem si některá lepil i sám neprofesionálně.

Takže uskladnění při pokojové teplotě nemá na spoje žádný vliv. (Vem si, kolik let takový akvárko leží v nějakým skladu, nebo na malé prodejně, než si ho někdo koupí. Rok výroby jsem tam vždycky hledal marně. )

Přidejte reakci

Přidat smajlík