Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2018 11:29
Moro

XXX.XXX.157.188

Dobry den, po napusteni noveho akvaria som si vsimol tieto mapy na dne. Najprv som si myslel, ze je to tym, ako sa cele akvarko orosilo po napusteni studenou vodou, ale akvarko sa odrosilo a tie mapy sa stale zvacsuju (par cm za noc). Akvarko je 360l (napustene na 200), tak neviem ci to moze byt len vdaka velkosti. Nic tak velke som nemal a male to nikdy nespravilo. Na dne je specialna karimatka. Je to v haji a treba to riesit alebo je to bezny ukaz ? Tiahne as to od lavej a zadnej hrany. Nikde na hranach nie je ziadna voda a ani nikde nic netecie (to by som uz davno vedel ze je to v...). Dakujem za rady. Mato

2.12.2018 12:04
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den, upřímně nevím. Jen když jsem si dával sklo na desku psacího stůlu, tak mi to udělalo taky takové hle mapy a mokré nebylo.
Nové akvárko by téct nemělo. Ale pro klid v duši bych ho vypustil a sáhl na tu karimatku. Když bude suchá, tak je to v suchu :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.12.2018 12:18

No já bych podobný "úkaz" ani nezjistila, protože sice nové akvárko napouštím postupně, ale na dně už mám písek........

2.12.2018 13:08
Moro

XXX.XXX.157.188

No, nevypustal so ho, ale ked som tam vlozil papier tak bol trosku vlhky :/ Asi t este budem sledovat a uvidim ako sa to bude spravat :(

2.12.2018 13:33
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Je divné, že vám tam jde strčit papír. Obzvlášť když je akva na podložce... To možná značí nějakou velkou nerovnost. Byl bych opatrný a raději to vypustil a zkontroloval. Lepší než pak řešit vytopení....

2.12.2018 13:43
Moro

XXX.XXX.157.188

No to akva je vodorovne, ale ta podlozka je vlastne karimatka a ta sa da jemne stlacit, takze ked som ten papier par krat prelozil aby bol pevnejsi a neohol sa tak som ho tam po troske snahy narval asi 2cm, inak list papiera tam len tak nevlozim ani omylom.

2.12.2018 18:50

No v každém případě, pokud já bych pojala byť malé podezření, že akvárko netěsní, tak bych to, jak už bylo psáno výše, vypustila a zkontrolovala....pokud není ruplé dno, což určo nebude, tak by to muselo prolínat někde ve spoji......
Jednou mi přes povolený spoj vyteklo do kuchyně 100-litrové akva a koberec plaval ...360 litrů už by byl totální mazec...

2.12.2018 20:14
KarelC

XXX.XXX.145.217

A nebyla ta kalimatka třeba mokrá? Nebo nezatekla na ni voda při plnění toho akvárka? Když je tam mezera, že tam jde strčit papír 2cm pod akva, tak by se to mohlo stát. nebo jestli jste to akvárka před instalací třeba umýval a potom mokré postavil na tu kalimatku - to taky udělá podobnou mapu.

3.12.2018 00:16
Moro

XXX.XXX.157.188

Tak nakoniec dobre, akva netecie. Je to rosa, ktora stiekla a navzlinala po naplneni studenou vodou. A tiahlo sa to od stran, ku ktorym som sa nedostal aby som ich osusil (cize tie pri stene). A tym, ze tam nieje substrat tak to proste clovek vidi... Kazdopadne Vam vsetkym dakujem. Mato

Přidejte reakci

Přidat smajlík