Dobry den, po napusteni noveho akvaria som si vsimol tieto mapy na dne. Najprv som si myslel, ze je to tym, ako sa cele akvarko orosilo po napusteni studenou vodou, ale akvarko sa odrosilo a tie mapy sa stale zvacsuju (par cm za noc). Akvarko je 360l (napustene na 200), tak neviem ci to moze byt len vdaka velkosti. Nic tak velke som nemal a male to nikdy nespravilo. Na dne je specialna karimatka. Je to v haji a treba to riesit alebo je to bezny ukaz ? Tiahne as to od lavej a zadnej hrany. Nikde na hranach nie je ziadna voda a ani nikde nic netecie (to by som uz davno vedel ze je to v...). Dakujem za rady. Mato
Uživatel s deaktivovaným účtem

No já bych podobný "úkaz" ani nezjistila, protože sice nové akvárko napouštím postupně, ale na dně už mám písek........
Uživatel s deaktivovaným účtem

No v každém případě, pokud já bych pojala byť malé podezření, že akvárko netěsní, tak bych to, jak už bylo psáno výše, vypustila a zkontrolovala....pokud není ruplé dno, což určo nebude, tak by to muselo prolínat někde ve spoji......
Jednou mi přes povolený spoj vyteklo do kuchyně 100-litrové akva a koberec plaval ...360 litrů už by byl totální mazec...
A nebyla ta kalimatka třeba mokrá? Nebo nezatekla na ni voda při plnění toho akvárka? Když je tam mezera, že tam jde strčit papír 2cm pod akva, tak by se to mohlo stát. nebo jestli jste to akvárka před instalací třeba umýval a potom mokré postavil na tu kalimatku - to taky udělá podobnou mapu.
Tak nakoniec dobre, akva netecie. Je to rosa, ktora stiekla a navzlinala po naplneni studenou vodou. A tiahlo sa to od stran, ku ktorym som sa nedostal aby som ich osusil (cize tie pri stene). A tym, ze tam nieje substrat tak to proste clovek vidi... Kazdopadne Vam vsetkym dakujem. Mato