Zdravím. Mám dva dotazy:
1.že jsou tetry hejnové a je radno je chovat alespoň po 8 kusech vím. Chtěla jsem se ale zeptat jestli tvoří hejno jen jednotlivé druhy, tj. černá s černou, červená s červenou, nebo spolu dobrovolně tvoří smíšené červenočerné hejno?
2. ancistrus - odmítá jakoukoliv potravu, jen rejdí po skle a dřevě a kamínkách, ale o rybí krmení, zeleninu, speciální tablety, nejeví zájem. Je to normální? Je dost plachý, takže podat mu něco přímo pod nos moc nejde. Jak mu přilepšit? Ještě chceme zkusit pinzetou kousek rybího masa.
Díky.
Dobrý den, tak jedno velké "hejno" vypadá většinou lépe než dvě malá hejna. Takže já bych šel do jednoho z těch druhů. 8 ks. je spíš skupinka než hejno. Ideální by bylo mít alespoň 20 ks. Samozřejmě záleží na velikosti nádrže. Každopádně ryby v akváriu zpravidla hejno moc nedrží, jen když mají strach nebo jsou v novém prostředí. Budou v nádrži spíš rozprsklé.
K tomu ancistrusovi, nemá na sobě fleky? Pokud ano, tak není v nádrži něco v pořádku a proto se schovává. Co se týče stravy, tam dost záleží na věku ryby. V mládí preferují rostlinou stravu a jak stárnou, tak se z nich stávají všežravci. Zkuste ho nakrmit po zhasnutí nádrže.
Ať se daří. :-)
Máme jednoho. Máme takové placaté zelené tablety, průměr asi 1 cm. Problém je ten, že ostatní obyvatelstvo je pěkně nenasytné a než on stačí tabletu zaregistrovat, tak se o ni poperou. Navíc, když je kolem ní moc živo, tak se radši stáhne než aby se rval o kus žvance s nimi. Jen jednou se mi povedlo ji umístit přímo před něj, když zrovna sjížděl kamínky na dně a to si trochu dal.