Přeji krásný den, CHtěl jsem se jen zeptat jak a čím krmíte a jaké máte zkušenosti. ?????????Normálně kupuju sera Vipan v balíčku https://www.akvamex.cz/sera-vipan-1000-ml-200g-nahradni-baleni-sacek/ ale dneska jsem si koupil TetraMin a ryby my ho nechtějí žrát ?? Prostě jim nechutná a mě by zajímalo proč ??? Moc děkuji za odpověď. Stehno
Jsou prostě naučený na Vipan. Dejte jim pár dní hladovku a ony nové krmení řady vezmou. :-)
Sice nepíšete o jaké ryby se jedná ale naučit rybu na novou stravu chvilku trvá. Jinak pestrost potravy nade vše, takže je dobré krmiva kombinovat. :-)
Já krmím živým (grindal, komáří larvy), mraženým (artemie, koretra) a sušeným (Vipan a TetraMin, tabletky se spirilinou) jo a lyofilizovanými nitěnkami pro pancéřníčky. Krmím 2x denně po menších dávkách (ráno umělé krmivo, odpoledne mražené/živé). A přes víkend mají ryby hladovku. :-) Ale dost záleží na druzich ryb.
Uživatel s deaktivovaným účtem

já jako vločkové krmím jenom tetramin a tetrarubin, zrovna včera jsem objednávala nové balení, tak jsem teda zvědavá jestli nastane nějaká změna. Ale já mám ve všech akvárkách totální žravky, ty by snad zpucly i rohlík, kdybych jim ho tam hodila.
Jediný, co třeba skalárům moc nejede je sušená dafnie, takže tu krmím jen po pravidelné hladovce, co mají jednou týdně, sice to zpucnou, ale žádné nadšení......většinou se snažím co nejvíc krmení střídat.....a minimálně obden dávat živé ...dneska byly k véče živý patentky, tak to je jinej šrumec, jinak v zimě je to většinou potěr pavích oček.
Uživatel s deaktivovaným účtem

M.stehno
napsal(a):
mám velké akvárium a v něm mám 8 chovných párů připravených k výtěru. Dafnie jim naopak velmi chutná a dávám jí jako pamlsek.
no tak co se týče sušenýho, tak u nás vede dajana moskyt a i tubifex (nitěnky) ty teda dávám mxa 2x tejdně, ale ty dafnie nic moc ani u dospěláků a ani mlaďoši z toho nejsou vodvařený, zato by se potvory utloukly po tabletách co házím pancíkům...