Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2019 20:15
MarketuskaU

XXX.XXX.248.155

Zdravím,
pořídili jsme si akvarko. Set Diversa 54l, byl k tomu vnitřní filtr Claro 600. V akvaristice nám poradili, že na tak malé akvárko, je filtr silný, a že ho máme "uškrtit" na minimum a nechat ho jen na "déšť", že to i dostatečně okysličí. To vše jsme udělali, nicméně filtr je velmi hlučný. Nejde ani tak o bublání, to není skoro slyšet, ale filtr prostě hučí. Je nějaký fígl jak ho utišit? Třeba nějak vypodložit nebo tak něco? Akvárium máme 5 dní, je možné, že se třeba ještě nezaběhl? Táta má akvárko, taky set, ale jiný a jejich filtr je naprosto neslyšný, jenže ten má ten zabudovaný ve víku.

Máte někdo podobnou zkušenost nebo řešení? Popřípadě doporučte jiný filtr, se kterým máte zkušennost a bude vhodný pro naše malé akvárko..

Děkuji moc za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2019 20:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám od diversy set 112 litrů....filtr k tomu byl taky claro, já ho teda nepoužívala na klasickou filtraci, protože to je honič vody s opravdu malou filtrační vložkou, ale protože jsem jako filtr použila čerpací hlavu s kostkou akvacitu, tak jsem zmíněný filtr používala na mechanickou filtraci, měla jsem ho nacpanej filtrační vatou....no byl teda slyšet dost, ale tím, že nebyl na biologickou filtraci, tak jsem ho na noc vypínala......neztišil se ani po půl roce provozu

za mě nejlevnější filtrace a účinná je opravdu čerpací hlava plus molitan. Já teda jako čerpací hlavu použila v 54 litrovým akva filtr Aquael fan 1 plus, pokud nerezonuje o sklo, tak je úplně tichý - u nás je tichý chod priorita, sundala jsem ten plastový spodek a na tyčku nasadila biomolitan cca 15x10x10cm....ten aquael vypadá trošku fórově, ale funguje....neměla jsem ho na přísavkách...držela ho defakto rozstřikovací rampa........ten bioakvacit je sice většinou zářivě modrej, ale jak se zanese bakteriema, tak zhnědne a není v akvárku jako pěst na oko, dá se schovat za kytky.
Dá se použít samozřejmě i jiná čerpací hlava...třeba nějaký atman, ale s nima nemám zkušenost....

7.2.2019 01:30
MarketuskaU

XXX.XXX.248.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám od diversy set 112 litrů....filtr k tomu byl taky claro, já ho teda nepoužívala na klasickou filtraci, protože to je honič vody s opravdu malou filtrační vložkou, ale protože jsem jako filtr použila čerpací hlavu s kostkou akvacitu, tak jsem zmíněný filtr používala na mechanickou filtraci, měla jsem ho nacpanej filtrační vatou....no byl teda slyšet dost, ale tím, že nebyl na biologickou filtraci, tak jsem ho na noc vypínala......neztišil se ani po půl roce provozu

za mě nejlevnější filtrace a účinná je opravdu čerpací hlava plus molitan. Já teda jako čerpací hlavu použila v 54 litrovým akva filtr Aquael fan 1 plus, pokud nerezonuje o sklo, tak je úplně tichý - u nás je tichý chod priorita, sundala jsem ten plastový spodek a na tyčku nasadila biomolitan cca 15x10x10cm....ten aquael vypadá trošku fórově, ale funguje....neměla jsem ho na přísavkách...držela ho defakto rozstřikovací rampa........ten bioakvacit je sice většinou zářivě modrej, ale jak se zanese bakteriema, tak zhnědne a není v akvárku jako pěst na oko, dá se schovat za kytky.
Dá se použít samozřejmě i jiná čerpací hlava...třeba nějaký atman, ale s nima nemám zkušenost....

Děkuji moc za radu, filtr jsem objednala tak uvidíme

3.2.2021 09:45
Bavaria

XXX.XXX.109.185

My máme diversa 1000 a byl hodně hlučný. Na noc jsme vypínali. Vyřešili jsme vložením kousku molitanu z houby na mytí mezi sklo a filtr u přísavek. Hlučnost je mnohem nižší, i spaát se u toho dá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík