Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2019 12:09
nellla03

XXX.XXX.24.164

dobrý den plánuji pořízení akvárka. Chci se zeptat,je nutné mít na akváriu pokrývku?? proč?
jsem uplný začátečník tak prosím bez hrubých komentářů

děkuji

14.2.2019 14:02
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Dobrý den, kryt nebo krycí sklo je nutné jen u některých ryb. Například protože vyskakují nebo se nadechují nad hladinou. Další věc je odpar vody. Já třeba na akvárku krycí skla mít musím, jinak mi plesniví okna, takže dost záleží kde bydlíte.
Ale spousta lidí skla ani kryt nemá a jsou spokojeni ale musíte pak mít vyřešené umístění osvětlení.
Takže nutné to není má to své výhody a nevýhody. Záleží na Vás a na rybách, které chcete chovat.

14.2.2019 14:05
nellla03

XXX.XXX.187.80

A je moc důležitá filtrace?

14.2.2019 14:12
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Důležitá. Akvárka bez filtrace jsou jen pro zkušené akvaristy. Pro někoho kdo začíná to chce filtr, který bude mít slušný objem filtrační hmoty.
Jaké ryby tedy plánujete?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2019 14:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěla jsem taky provozovat akvárko s volnou hladinou....no násleně jsem musela zakrýt skly....nejenže vyskočily asi 3 kousky tetry červenohlavé, ale pak ještě dvě skaláry...o jednu jsem přišla, jedna zachráněna......ale třeba paví očka jsem mívala léta v akvárku bez veškeré techniky, s otevřenou hladinou a v pohodě. Ale to musí být akvárko pořádně zajetý, musí pořádně růst kytky, musí být dobře zarostlý a musí v něm být spíše podlimitní počet ryb (alespoň takovou mám zkušenost).........já ho začínám provozovat jako šnekárium, klidně 3-4 měsíce a pak teprve postupně přidávám rybky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík